סלטי תפוחי אדמה ישנם במגוון מטבחים אירופאיים – אך הגרמני המסורתי מתהדר בטעמים חרפרפים וחמוצים שאין באחרים, וזאת בעזרת תוספת בצל, חרדל וחומץ שפשוט עושים חגיגה בפה. הכינו את הסלט הזה על פי המתכון הבא, ותיהנו ממנה ראשונה קלאסית מיוחדת במינה.
מקור תמונה:
allrecipes
רכיבים לסלט תפוחי אדמה גרמני:
אופן הכנת הסלט תפוחי אדמה גרמני:
-
הניחו את תפוחי האדמה בסיר גדול, כסו במי מלח והביאו לרתיחה.
-
הנמיכו את עוצמת הלהבה לבינונית-נמוכה ובשלו עד לריכוך, כ-15 דקות. סננו ויבשו את תפוחי האדמה.
-
חיתכו את תפוחי האדמה לקוביות ואז העבירו אותן לקערה גדולה, הוסיפו את הבצל וערבבו היטב.
-
בקערה נפרדת ערבבו את הסוכר, אבקת החרדל והמלח. הוסיפו מעט מחומץ הסיידר אל הקערה תוך כדי ערבוב, עד ליצירת תערובת משחתית. תבלו בקורט פלפל.
-
בקערה נפרדת ערבבו את שארית החומץ ואת השמן הצמחי עד לקבלת תערובת חלקה. מזגו את התערובת לתוך הקערה עם משחת החרדל וערבבו היטב עד שכל הרכיבים מתחברים.
-
שפכו את רוטב החרדל והחומץ על תערובת תפוחי האדמה והבצל. עטפו את הקערה בפלסטיק נצמד ותנו לסלט להתקרר במשך 5-10 דקות לפני שתגישו אותו. בתיאבון!