הפריקה קיים כבר שנים ארוכות ואפילו מאוזכר בספרי התורה, אך הוא לא מאכל שרבים מאיתנו מכירים או אוכלים באופן קבוע. המצב הזה השתנה לאחרונה בזכות כיכובו בתוכניות בישול שונות, ואם גם אתם הסתקרנתם לגבי אופן הכנתו, יש לנו את המתכון המושלם בשבילכם! כל מה שצריך זה כוס פריקה גרוסה, מספר עשבי תיבול ורכיבים בסיסיים שיש בכל בית, והארוחה שלכם כמעט מוכנה. בעוד פחות מחצי שעה תוכלו להגיש למשפחה או לחברים שלכם מנה בריאה, פשוטה ומיוחדת!
רכיבים לפריקה ועשבי תיבול:
אופן הכנת הפריקה ועשבי תיבול:
-
הכניסו את הפריקה לסיר בגודל מתאים יחד עם 8 כוסות מים והרתיחו. המשיכו לבשל את הפריקה למשך כ-20 דקות עד שהיא מתרככת ואז סננו את הנוזלים.
-
בינתיים, הכניסו את הבצל הסגול הקצוץ לקערה עם מי קרח והשאירו אותו שם למשך 10 דקות, לאחר מכן סננו את הנוזלים וייבשו את הבצל היטב.
-
לאחר שהבצל יובש, ערבבו אותו בקערה עם כל עשבי התיבול, כף מיץ לימון ושתי כפות שמן זית.
-
כשהפריקה בושל וסונן, העבירו אותו לכלי הגשה יחד עם תערובת הבצל ועשבי התיבול, הוסיפו את שארית מיץ הלימון, ערבבו והוסיפו מלח או פלפל בהתאם לצורך.
-
הגישו חם או בטמפרטורת החדר - בתיאבון!