header

מתכון ללביבות אורז משגעות ומפתיעות

מדי חנוכה רבים מאיתנו אוכלים את אותן הלביבות מתפוחי אדמה, ואנחנו שואלים – כמה אפשר? אם אתם מעוניינים לגוון מדי פעם, או אפילו ליהנות ממנה מפתיעה שאפשר להכין במשך כל השנה, כדאי שתכירו את לביבות האורז האיטלקיות הבאות. מהרגע שיהיה לכם אורז מוכן לפי ההוראות שניתן, תוכלו להכין את המנה הנהדרת הזו במהירות ובקלות! אז קדימה, הפתיעו את האורחים שלכם עם לביבות שונות לחלוטין מכל אלו שהכרתם עד כה, המבוססות על טהרת האורז המלא הטעים והבריא. 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 16
רמת קושי: קל
מתכון ללביבות אורז משגעות ומפתיעות מקור תמונה: allrecipes
רכיבים למתכון ללביבות אורז:
שמן צמחי - 5 כפות (מחולקות)
אורז מלא - ¾ כוס (לא מבושל)
עדשים אדומות - ½1 כוסות
מים - 6 כוסות
מלח - כפית
ביצים - 2 (גדולות)
פירורי לחם - ½2 כוסות
גבינת פרמזן - ½1 כוסות (מגוררת)
בזיליקום - 2 כפיות (מיובש)
אבקת שום - ½1 כפיות
אופן הכנת המתכון ללביבות אורז:
  1. חממו 2 כפות שמן בסיר גדול, ובשלו בתוכו אורז עד להשחמה.
  2. הוסיפו עדשים, מים ומלח, והביאו לרתיחה.
  3. לאחר מכן הנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו עד שהאורז יתרכך והמים ייספגו, למשך כ-40 דקות. עליכם לקבל מרקם סמיך, ולכן כדאי לכם להוסיף לתערובת מים אם יש בכך צורך. כשהאורז יהיה מוכן, הורידו את הסיר מהאש ותנו לו להתקרר מעט.
  4. העבירו את תערובת האורז המוכנה לתוך מעבד מזון, והוסיפו את המרכיבים הנותרים מלבד השמן שנותר. ערבלו עד לקבלת תערובת אחידה במרקם שמזכיר בשר טחון.
  5. צרו לביבות שכל אחת מהן עשויה מ-3 כפות תערובת, ובעובי של כסנטימטר.
  6. שפכו 3 כפות שמן על מחבת, וטגנו את הלביבות שהכנתם עד שישחימו, כ-2-3 דקות לכל צד.
  7. הניחו את הלביבות המוכנות על משטח מרופד בנייר סופג, ותנו להן להתקרר מעט.
  8. הגישו את הלביבות אל השולחן עם חיוך, או שמרו אותן במקרר או במקפיא.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.