מדי חנוכה רבים מאיתנו אוכלים את אותן הלביבות מתפוחי אדמה, ואנחנו שואלים – כמה אפשר? אם אתם מעוניינים לגוון מדי פעם, או אפילו ליהנות ממנה מפתיעה שאפשר להכין במשך כל השנה, כדאי שתכירו את לביבות האורז האיטלקיות הבאות. מהרגע שיהיה לכם אורז מוכן לפי ההוראות שניתן, תוכלו להכין את המנה הנהדרת הזו במהירות ובקלות! אז קדימה, הפתיעו את האורחים שלכם עם לביבות שונות לחלוטין מכל אלו שהכרתם עד כה, המבוססות על טהרת האורז המלא הטעים והבריא.
מקור תמונה:
allrecipes
רכיבים למתכון ללביבות אורז:
אופן הכנת המתכון ללביבות אורז:
-
חממו 2 כפות שמן בסיר גדול, ובשלו בתוכו אורז עד להשחמה.
-
הוסיפו עדשים, מים ומלח, והביאו לרתיחה.
-
לאחר מכן הנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו עד שהאורז יתרכך והמים ייספגו, למשך כ-40 דקות. עליכם לקבל מרקם סמיך, ולכן כדאי לכם להוסיף לתערובת מים אם יש בכך צורך. כשהאורז יהיה מוכן, הורידו את הסיר מהאש ותנו לו להתקרר מעט.
-
העבירו את תערובת האורז המוכנה לתוך מעבד מזון, והוסיפו את המרכיבים הנותרים מלבד השמן שנותר. ערבלו עד לקבלת תערובת אחידה במרקם שמזכיר בשר טחון.
-
צרו לביבות שכל אחת מהן עשויה מ-3 כפות תערובת, ובעובי של כסנטימטר.
-
שפכו 3 כפות שמן על מחבת, וטגנו את הלביבות שהכנתם עד שישחימו, כ-2-3 דקות לכל צד.
-
הניחו את הלביבות המוכנות על משטח מרופד בנייר סופג, ותנו להן להתקרר מעט.
-
הגישו את הלביבות אל השולחן עם חיוך, או שמרו אותן במקרר או במקפיא.