רובנו חושבים שממולאים זה אחד המאכלים היותר קשים להכנה, אבל במטבח הקווקזי יש מנה ממולאת שהיא פשוטה להכנה כמעט ללא מאמץ וטכניקה. אנחנו מזמינים אתכם להכיר את המתכון הקל הבא לדולמה קווקזית – מנת עלי גפן ממולאים טעימה ביותר.
מקור תמונה:
rheumdoctor
אופן הכנת הדולמה:
-
ערבבו ביד בקערה גדולה את כל רכיבי המנה פרט לעלי הגפן והמים, עד לקבלת תערובת אחידה.
-
חתכו את הגבעולים של עלי הגפן והשרו את העלים במים רותחים למשך 30 שניות - סננו את הנוזלים.
-
הניחו מספר עלי גפן על קרקעית סיר בינוני עד גדול עד לכיסוי מלא.
-
הניחו את יתר עלי הגפן על קרש חיתוך, כאשר ורידיו של כל עלה פונים כלפי מעלה ובסיס הגבעול פונה לכיוונכם.
-
הניחו כפית של מילוי ליד בסיס הגבעול של אחד העלים שסידרתם על קרש החיתוך, ובעזרת הידיים קפלו את שני צדדיו וגלגלו כמו סיגר.
-
הניחו את הדולמה שיצרתם בסיר שתחתיתו מכוסה עליו גפן, וחזרו על פעולה זו עד שתיגמר תערובת הבשר שהכנתם ויצרתם כ-3 שכבות של דולמות בסיר.
-
הניחו צלחת מעל הדולמות - כדי לשמור על המבנה היציב שלהן - וצקו מים. לאחר מכן הוציאו את הצלחת החוצה.
-
חממו תנור ל-170 מעלות והכניסו את הסיר פנימה כאשר הוא מכוסה למשך שעה עד שעה וחצי, הוציאו והגישו חם אל השולחן.
טיפ השף:
ניתן להוסיף עוד מהעגבניות המרוסקות לפי טעמכם