אין כמו טעם של מרמלדה צבעונית, רכה ומסוכרת כדי להעלות חיוך על הפנים. הממתק הנוסטלגי הזה ניתן להכנה מהפירות האהובים עליכם והוא מעולה לאירוח או לצד כוס התה.
אופן הכנת המרמלדה:
-
המתכון מתאים לתבנית בגודל 30X20.
-
טחנו את הפרי בבלנדר מוט.
-
ערבבו את המים ואת האגר אגר בסיר.
-
הוסיפו את הסוכר והביאו את התערבות לרתיחה עד שהסוכר יימס.
-
הנמיכו את עצמת האש ותנו לתערובת להתבשל במשך כשעה וחצי. ערבבו מדי פעם.
-
כבו את האש והורידו את הסיר מהתנור.
-
הוסיפו את מחית הפרי וערבבו ביסודיות.
-
הוסיפו את מיץ הלימון ובחנו את הטעם. אם התערובת מתוקה מדי, הוסיפו עוד כמה טיפות של מיץ לימון.
-
העבירו את התערובת לתבנית משומנת והכניסו אותה לקירור (כשעה וחצי).
-
הוציאו את התבנית וחתכו את המרמלדה לקוביות לפי הגדול שתרצו.
טיפ השף:
כדי לוודא שהמרמלדה סמיכה דיה ומוכנה לעבור לקירור, הכניסו כף עץ לתערובת והעבירו אצבע במרכז הכף. אם נוצר פס נקי במקום בו העברתם אצבע, המרמלדה סמיכה דיה ומוכנה לעבור לקירור.