רובנו נוהגים לאכול פופקורן במהלך צפייה בסרט בקולנוע, בבית ואפילו כשאנו מארחים ומתארחים אצל חברים ובני משפחה. עם זאת, לחלקנו ודאי נמאס מצורת ההגשה המוכרת של חטיף התירס הזה, לכן כאשר נתקלים במתכון שמשלב את החטיף הזה בעוגיות טעימות במיוחד, אסור לוותר על ההזדמנות! בדיוק לשם כך הבאנו לפניכם את המתכון לעוגיות פופקורן שיגרמו לכם ולסובבים אתכם לתהות מדוע לא הייתם יותר יצירתיים עם העוגיות שלכם עד היום.
אופן הכנת עוגיות פופקורן:
-
חממו תנור ל-180 מעלות והניחו נייר אפייה על תבנית תנור גדולה.
-
ערבבו בקערה גדולה את החמאה והסוכר בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי ככל האפשר.
-
הוסיפו את הביצה ותמצית הווניל וערבבו היטב.
-
בקערה נפרדת ערבבו קמח, סודה לשתייה ומלח ולאחר מכן הוסיפו את תכולתה בהדרגה אל קערת החמאה תוך כדי ערבוב מתמיד.
-
הוסיפו אל הקערה פופקורן, שוקולד צ'יפס ואגוזי פקאן וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
צרו כדורים קטנים מהתערובת, שטחו אותם והניחו בתבנית עם נייר האפייה במרחק של כ-2 ס"מ אחד מהשני. חזרו על פעולה זו עד שנגמרת תערובת העוגיות.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 13-14 דקות או עד שהעוגיות מקבלות גוון חום-זהב.
-
הוציאו את התבנית מהתנור, הניחו בצד להתקררות והעבירו את העוגיות לצנצנת או לכלי הגשה.