קיש הוא מאכל שרבים אוהבים להכין לארוחות ערב, בחגים, או כאשר רוצים לארח ולהרשים את הסועדים. אם אתם מתכננים משהו בסגנון, מתכון קיש הסלמון המעושן וחניתות האספרגוס שלפניכם הוא המנה המושלמת להצגת היכולות הקולינריות שלכם. לאחר שתכינו אותו פעם אחת לא יהיה אירוע שלא תתבקשו לחזור ולהכין אותו שוב, אך אל חשש, המתכון קל ופשוט להכנה ומבטיח אחוזי הצלחה גבוהים בכל פעם.
רכיבים לקיש סלמון מעושן ואספרגוס:
אופן הכנת הקיש סלמון מעושן ואספרגוס:
-
הכינו את הבצק הפריך או הפשירו אם קניתם מוצר מוכן.
-
קמחו מעט את משטח העבודה שלכם, רדדו את הבצק לעובי של כחצי ס"מ ובגודל של כ-2 ס"מ גדול יותר מתבנית הקיש שלכם. גודל התבנית צריך להיות כ-30X15 ס"מ מקסימום עבור מתכון זה.
-
צקו מים אל תוך סיר בינוני והביאו את המים לרתיחה, הכניסו את האספרגוס ובשלו במים המבעבעים כ-5 דקות לכל היותר. הוציאו את האספרגוס מהמים, יבשו וצננו עד לשימוש.
-
חממו שמן זית במחבת קטנה וטגנו את הבצל עד שהוא נעשה שקוף – כ-3 דקות והניחו בצד לצינון.
-
בשלב זה חממו את התנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
-
כעת, סדרו את פרוסות הסלמון על בסיס הקיש, כך שיכסה את שטח פני הבצק, הניחו את חניתות האספרגוס על גבי הסלמון לאורך התבנית והניחו בצד למשך כל זמן הכנת הרויאל.
-
להכנת הרויאל: ערבבו בקערה בינונית ביצים, שמנת מתוקה, מלח, פלפל שחור ואת הבצל המטוגן. צקו את הבלילה אל תוך התבנית של הקיש בעדינות עד כדי 2-3 מ"מ לפני שפת התבנית ופזרו מעל את גבינת גרוייר.
-
הכניסו את התבנית אל התנור לאפייה של כ-35-45 דקות או עד שהבלילה מתייצבת ומקבלת גוון חום-זהוב.
-
הוציאו מהתנור והגישו חם או פושר.