חלב הקוקוס הוא נוזל שנוצר כתוצאה מסחיטת שכבת הבשר הלבנה של פרי עץ הקוקוס. ניתן למצוא אותו בקינוחים רבים, והוא נפוץ עוד יותר במתכונים שמקורם במטבח האסיאתי. בדומה לתחליפי החלב האחרים, תהליך ההכנה שלו פשוט ואינו דורש אמצעים מיוחדים. כמו כן, חלב הקוקוס עשיר בוויטמינים וגדוש במגוון רחב של מינרלים: מגנזיום, ברזל, סלניום ועוד. אף על פי שהוא אינו עשיר בסידן, חלב הקוקוס בכל זאת תורם לחיזוק העצמות בזכות שאר המינרלים והחומרים החיוניים שבו.