חלב הסויה עשיר בחלבונים, עתיר בסידן, דל שומן ואינו מכיל כולסטרול. יש שמעדיפים אותו על פני חלב רגיל בקפה בשל טעמו המיוחד, והוא פשוט מאוד להכנה ביתית.
מקור תמונה:
asianskinny
אופן הכנת החלב סויה:
-
השרו את פולי הסויה בקערה עם מים פושרים למשך לילה שלם.
-
רוקנו את הקערה ממי ההשריה ושטפו את הפולים היטב.
-
העבירו את הפולים לבלנדר והוסיפו להם 2 ליטר מים. שימו לב שמפלס המים מכסה באופן מוחלט את פולי הסויה.
מקור תמונה:
youtube
-
הפעילו את הבלנדר למשך מספר דקות והפסיקו את פעולתו כאשר הפולים נטחנים לחלוטין. המרקם הרצוי הוא עיסה חלקה ורכה.
-
מזגו את הנוזל שבבלנדר לקערה דרך בד גאזה לסינון הגושים. סחטו את העיסה שנותרה בבד והוציאו ממנה את טיפות החלב האחרונות.
-
הרתיחו את חלב הסויה בסיר על אש בינונית למשך 20 דקות.
-
בסיום הזמן, צננו מעט והכניסו את החלב למקרר.
-
ניתן לשמור עד שבוע ימים במקרר.
מקור: ליאור.ק