אין אחד שלא אוהב חטיף שוקולדי טעים ככה סתם באמצע היום, ואם הוא מגיע עם קרמל בתוכו אז השמחה גדולה עוד יותר, ואם גם אתם אוהבים פינוקים שכאלה, כמו חטיף הטוויקס המפורסם, אתם תמותו על העוגה הבאה! בעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין חטיף שוקולד וקרמל ענקי שכל אחד ישמח לטעום ממנו, והעובדה שהכנתם אותו בעצמכם רק תהפוך אותו לטעים עוד יותר מהחטיף הקטן והמוכר!
אופן הכנת הבצק:
-
חממו מראש את התנור ל-180 מעלות, שמנו תבנית אפייה בגודל 30X11 ס"מ ורפדו אותה בנייר אפייה.
-
בקערה גדולה, ערבבו יחדיו את הקמח, הסוכר והמלח. הוסיפו חמאה ושלבו את הכל יחדיו עם הידיים ליצירת בצק.
-
העבירו את הבצק לתבנית האפייה וכסו עם נייר כסף. אפו למשך 45 דקות, ולאחר מכן הסירו את נייר הכסף ואפו שוב למשך 45-60 דקות, עד שהבצק מקבל צבע חום-זהוב.
-
לאחר האפייה תנו לבצק להתקרר באופן מלא.
אופן הכנת מילוי קרמל:
-
חממו מעט את הגלוקוזה על מנת שיהיה קל לערבב אותה עם שאר המרכיבים.
-
ערבבו בסיר את הסוכר החום, הגלוקוזה, החמאה, השמנת והמלח, וחממו על אש בינונית-גבוהה.
-
הביאו את הקרמל לרתיחה ובשלו אותו במשך 5 דקות. לאחר מכן הפחיתו את עוצמת האש ובשלו במשך 10 דקות נוספות על סף רתיחה, עד שהקרמל מקבל צבע זהב עמוק.
-
הסירו את הסיר מהאש וצקו את הקרמל על הבצק.
-
תנו לקרמל להתקרר במקרר למשך שעתיים.
אופן הכנת שכבת שוקולד דקה:
-
הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה רחבה, וצקו שליש מכמות השוקולד המומס על נייר האפייה. מרחו אותו בעזרת כפית עד ליצירת מלבן קצת יותר גדול מצורת העוגה שיצרתם (33x12)
-
הניחו על מלבן השוקולד את העוגה, וצקו את שאר השוקולד המומס ישירות על שכבת הקרמל.
-
מרחו את השוקולד על העוגה עם כפית בתנועות זיג-זג כדי ליצור בליטות, והכניסו למקרר למשך 20 דקות, עד שהשוקולד מתקשה.
אופן הכנת ציפוי שוקולד:
-
בזמן ששכבת השוקולד מתקררת, הכניסו את השוקולד צ'יפס ושמן הקוקוס למיקרוגל בקערה שמתאימה לחימום, הפעילו את המיקרוגל למשך 30 שניות, ערבבו ועשו זאת שוב ושוב, עד שמתקבלת תערובת חלקה.
-
הניחו את התערובת בצד לקירור במשך 15 דקות.
-
צפו תבנית אפייה בנייר אפייה, הניחו עליה 2 צנצנות או כוסות הפוכות והניחו עליהן את העוגה.
-
צקו את ציפוי השוקולד על העוגה, והשתמשו במרית כדי למרוח אותו על הצדדים בעדינות.
-
החזירו בעדינות את העוגה למקרר למשך שעה נוספת, עד שהשוקולד מתקשה. שמרו את העוגה במקרר עד להגשה.