האם אי פעם הזמנתם חברים לארוחה הכוללת מגוון בשרים, אך כאשר הוגשו המנות לשולחן נוכחתם לגלות שאחד מהמשתתפים אינו אוכל בשר? במקום לנסות ולשנות את אופי הארוחה, פשוט פנקו את האורחים האלו, או את עצמכם, בשישליק סייטן טעימים ועסיסיים עם ירקות שיגרמו לכל אחד להתאהב במנה המיוחדת הזו.
אופן הכנת השישליק סייטן:
-
ערבבו בקערה את אבקת הסייטן, קמח החומוס, השמרים התזונתיים, אבקת מרק הבצל, אבקת השום ואת אבקת המרק בטעם עוף.
-
צקו את המים החמים אל קערת מעבד מזון והוסיפו פנימה גרגירי חומוס, רוטב סויה ופלפל שחור. הפעילו למשך מספר שניות, הכניסו את שאר הרכיבים היבשים פנימה וצרו מעיין פירה חלק.
-
הוסיפו מלח לפי הצורך.
-
לושו למשך 2-3 דקות, חתכו ל-16 חתיכות שוות והניחו בצד.
-
חממו בסיר את 4 כוסות ציר הירקות ורוטב הסויה והביאו לרתיחה.
-
הנמיכו את גובה הלהבה, הוסיפו את חתיכות הסייטן פנימה, כסו ובשלו במשך כ-45-50 דקות. ערבבו את הסיר כל 15 דקות בממוצע כדי למנוע מהתערובת להידבק לסיר.
-
כאשר החתיכות של הסייטן מתחילות להיות מוצקות וקפיציות מעט, הוציאו אותן בעזרת כף מחוררת והמתינו כ-3 דקות עד לחיתוכן לגודל של 3X3 ס"מ.
אופן הכנת השיפודים:
-
השרו כ-15 שיפודי עץ במים במשך כ-20 דקות.
-
חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות או הדליקו גריל פחמים.
-
קחו שיפוד עץ והרכיבו עליו חתיכת בצל, פלפל צהוב, פטרייה, קישוא ברוקולי וחתיכת סייטן. חיזרו על פעולה זו כ-3 פעמים (תלוי בגודל השיפוד). עשו כך עם שאר שיפודי העץ.
-
מרחו רוטב ברביקיו על כל שיפוד, שמנו מעט תבנית אפייה, הניחו את השיפודים עלייה והכניסו לתנור לצלייה בת 5-9 דקות מכל צד עד להשחמת הירקות והסייטן. אם החלטתם להתשמש במנגל, צלו עד להשחמת הירקות והסייטן.
-
הגישו חם לצד צלוחית נוספת של רוטב ברביקיו.