עוד בסוף המאה ה-19 אנשים נהנו מגלידה מטוגנת, אולם המקור של המנה הייחודית הזו אינו ידוע. הפינוק הנהדר הזה נראה בלתי אפשרי – גלידה קפואה שנשארת שלמה בתוך שמן רותח??? אך זה עובד בצורה מושלמת והטעם פשוט נהדר. קל מאוד להכין את המנה הזו בבית ואתם מוזמנים ללמוד כיצד בעזרת המדריך הבא:
מקור תמונה:
wikihow
אופן הכנת הגלידה מטוגנת:
-
הכינו 2 מגשי אפייה עם נייר אפייה והניחו אותם במקפיא למשך חצי שעה עד שעה לפני שאתם מתכננים להכין את הגלידה המטוגנת.
-
לאחר שעבר הזמן, הוציאו את מגשי האפייה מהמקפיא וצקו עליהם כדורי גלידה בגודל אגרוף קטן. הניחו על כל מגש כמה כדורים שיכנסו בו מבלי לגעת אחד בשני.
-
הכניסו את מגשי האפייה שוב למקפיא למשך חצי שעה עד שעתיים.
-
קחו 3 קערות ומלאו כל אחת מהן בנפרד בקמח, ביצים טרופות ופירורי דגנים. בשלב זה תוכלו להוסיף לדגנים מעט קינמון וסוכר.
-
הוציאו את כדורי הגלידה מהמקפיא וצפו אותם בחומרים שבקערות: צפו אותם היטב בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בדגנים.
-
החזירו את כדורי הגלידה למגשי האפייה והכניסו אותם שוב למקפיא למשך שעתיים לפני הטיגון.
-
כעבור שעתיים, חממו מחבת עם שכבה דקה של שמן עד לסף רתיחה. הניחו את כדורי הגלידה במחבת, 2 בכל פעם כדי לא להפחית יותר מדי את הטמפרטורה של השמן. טגנו את כדורי הגלידה עד שהם מזהיבים מכל צדיהם.
-
הגישו את כדורי הגלידה כל עוד הם חמים, מומלץ עם סירופ שוקולד, דבש, סילאן או קרמל.
מקור: נטלי.ג