זוהי אחת הדרכים הקלאסיות ביותר להגשת גלידה, ויש שיגידו גם הטובה ביותר. אם תמיד רציתם ללמוד כיצד להכין בעצמכם גביע לגלידה, זו ההזדמנות שלכם.
אופן הכנת הגביע גלידה:
-
הקציפו יחדיו את הביצים והסוכר בקערה גדולה.
-
הוסיפו לקערה את החמאה, החלב ותמצית הווניל והמשיכו לערבב.
-
הוסיפו לקערה בהדרגה את הקמח והמלח וערבבו עד שתתקבל תערובת חלקה. התערובת צריכה להיות דלילה – תוכלו להוסיף עוד חלב אם צריך.
-
הניחו מחבת על להבה בינונית והברישו עליה מעט שמן.
-
שפכו לתוך המחבת כרבע כוס מהתערובת שהכנתם וסובבו אותה כדי לגרום לתערובת לתפוס צורה מעוגלת.
-
כשתחתית עיגול הבצק משחים ומזהיב, הפכו אותו והמשיכו לטגן עד שגם הצד השני יקבל צבע שחום-זהוב.
-
הסירו את עיגול הבצק שיצרתם מהמחבת וגלגלו אותו בזריזות לצורת קונוס בעודו חם. צבטו את קצה הקונוס כדי לסגור אותו. כדי להקל על התהליך, תוכלו להכין לעצמכם קונוס מקרטון, להקיף אותו בנייר אלומיניום, לשמן מעט את הנייר ולגלגל את הבצק ישירות עליו.
-
הניחו את הגביע שיצרתם על רשת קירור עד שיתקשה, וחזרו על התהליך עם שאר התערובת.
מקור: ורדית.נ