כשאנו שומעים את המילה לזניה, רובנו מדמיינים מנת שכבות מהבילה של בצק פסטה, רוטב וגבינות, אך המתכון הבא שובר את התבנית! את הקינוח הנפלא והייחודי הזה תוכלו להכין בקלות מהלך כל השנה עם אפרסקים טריים או משומרים וליהנות מדבר מתיקה שתוכלו להכין בקלות ותוך מעט זמן, ולאכול במהירות הבזק.
מקור תמונה:
delish
אופן הכנת הלזניית אפרסקים:
-
הכניסו את פרוסות האפרסקים לקערה גדולה, ערבבו יחד עם הקינמון והניחו בצד.
-
הכניסו את השמנת המתוקה לקערה גדולה נפרדת והוסיפו לה אבקת סוכר ותמצית וניל. הקציפו המרכיבים עד לקבלת קצפת חלקה ויציבה.
-
בתבנית ברוחב 20X20 ס"מ התחילו להרכיב את הלזניה: פזרו ביסקוויטים, מעליהם קצפת, מעליה אפרסקים ומעליהם שקדים פרוסים. המשיכו כך עד שכל חומרי הגלם ייגמרו (דאגו שהשכבה העליונה תהיה אפרסקים ומעליהם שקדים). צננו קלות במקרר והגישו קר.
טיפ השף:
אם ברצונכם להשתמש באפרסקים טריים, עליכם להשרות אותם במשך חצי שעה עם ¼ כוס סוכר לבן, ¼ כוס סוכר חום וקינמון לפני הרכבת המנה.