מתכון עוגת השמרים שלפניכם מגיעה אלינו מאוסטריה והודות לו תקבלו מאפה במרקם אוורירי וקליל במיוחד. העוגה שתכינו מורכבת מכדורי בצק מתוקים המוגשים לצד רוטב וניל או ממולאים בריבת משמש, וכשתכינו את מאפה השמרים המפנק והממכר הזה, לא תוכלו להפסיק לנשנש ממנו עד הפירור האחרון.
מקור תמונה:
cookpad
אופן הכנת המאפה שמרים:
-
לקערה קטנה הכניסו שמרים, אבקת סוכר ו-2 כפות חלב. ערבבו והניחו במקום חמים כ-10 דקות עד להיווצרות קצף מבעבע.
-
הכניסו לקערה גדולה סוכר וביצים וערבבו היטב עם מיקסר או עם כף עץ.
-
חממו שוב את החלב והוסיפו אותו לקערת הסוכר והביצים.
-
לאחר מכן הוסיפו את תערובת השמרים אל כלי עם ¼ כוס קמח וערבבו היטב לקבלת תערובת חלקה. הניחו בצד כ-2-3 דקות.
-
אחדו את הרכיבים בקערת השמרים וקערת הביצים והחלב, הוסיפו את המלח ושאר הקמח. לושו היטב במשך כ-7 דקות, עד שהבצק יהיה עבה מאוד ודביק.
-
הוסיפו 2 כפות חמאה מומסת לבצק ולושו עד שהבצק יהיה רך, גמיש ומבריק (כ-5 דקות).
-
העבירו את הבצק לקערה משומנת קלות, כסו במגבת מטבח והניחו לבצק לתפוח כשעה וחצי או עד להכפלת נפח הבצק.
-
לאחר שהבצק תפח, חלקו אותו ל-16 כדורים שווים בגודלם.
מקור תמונה:
cookpad
-
חממו את החמאה שנותרה להמסה חוזרת, טבלו כל כדור בחמאה והניחו בתבנית 40*40 ס"מ עם מרווחים ביניהם.
מקור תמונה:
cookpad
-
כסו את התבנית בניילון נצמד משומן והניחו להתפחה חוזרת כ-1 שעה.
מקור תמונה:
cookpad
-
בינתיים הכינו את הרוטב.
-
חממו תנור ל-160 מעלות.
-
כאשר התנור יגיע לטמפרטורה הרצויה, הכניסו את תבנית העוגה לתנור ואפו כשעה או עד לקבלת גוון חום-זהוב.
-
הוציאו מהתנור, צננו מעט ובזקו אבקת סוכר.
מקור תמונה:
cookpad
-
הגישו לצד רוטב וניל, חמאה וריבה.
אופן הכנת הרוטב וניל:
-
ערבבו חלמוני ביצה עם מלח וסוכר בסיר בינוני עד למיזוג מוחלט.
-
חממו את החלב באמצעות המיקרוגל וצקו בזרזיף דק על תערובת החלמונים תוך ערבוב מהיר.
-
הניחו את הסיר מעל לחום בינוני-נמוך וערבבו עד להסמכת הרוטב (לא יותר מידי).