header

מתכון לכריך חומוס וגרעיני חמניה

חומוס הוא אחד המאכלים האהובים ביותר בישראל, אך כדי ליהנות ממנו בתוך כריך, לא תמיד צריך לאכול ממרח העשוי ממנו. במקום זאת, אתם יכולים לשדרג את כריך החומוס המסורתי עם המתכון שלפניכם, שילמד אתכם להכין מנה עתירה בחלבונים, טעימה, משביעה ובריאה במיוחד. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
מתכון לכריך חומוס וגרעיני חמניה מקור תמונה: minimalistbaker.com
רכיבים לכריך חומוס וגרעיני חמניה:
גרגירי חומוס - 400 גרם (מקופסת שימורים, מסוננים)
גרעיני חמנייה - ¼ כוס (ללא מלח, קלויים)
מיונז - 3 כפות
חרדל - ½ כפית
דבש - 1 כף
בצל סגול - ¼ כוס (קצוץ)
שמיר - 1 כף (קצוץ)
עגבניות שרי - 4 (חתוכות לחצי)
לחם - 4 פרוסות (כפרי או כל סוג אהוב אחר)
מלח - לפי הטעם
פלפל - לפי הטעם
אופן הכנת הכריך חומוס וגרעיני חמניה:
  1. הכניסו את גרגירי החומוס לקערה גדולה ומעכו אותם קלות עם מזלג עד לקבלת מרקם גס.
  2. הוסיפו לקערה עם החומוס גרעיני חמנייה, מיונז, חרדל, דבש, בצל סגול, שמיר מלח ופלפל וערבבו היטב.
  3. מרחו מחצית מתערובת החומוס על פרוסת לחם, הניחו מעל 4 חתיכות עגבניות שרי ופרוסת לחם נוספת. חזרו על התהליך עם שתי הפרוסות הנותרות.
טיפ השף:
מומלץ לקלות את פרוסות הלחם לפני הכנת הכריך לקבלת מרקם פריך.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.