איך מסרבים לבאגט ממולא פלפלים צבעוניים, מוקפץ עם בצל ותבלינים, ומוגש עם ממרח גבינת עיזים? מתכון לסנדוויץ' נהדר שלא תרצו לוותר עליו.
אופן הכנת הכריך פלפלים:
-
חממו שמן זית במחבת טפלון על אש בינונית-גדולה.
-
הוסיפו את הבצל וטגנו עד שהוא יתרכך (3-4 דקות).
-
הוסיפו את הפלפלים החתוכים, הסוכר, הטימין, הרוזמרין, המלח והפלפל שחור.
-
כסו את המחבת והנמיכו את האש.
-
בשלו אגב בחישה מדי פעם, עד שהפלפלים יתרככו מאוד (כ-30 דקות).
ובמקביל, פרסו את הבאגט לאורך.
-
רוקנו קצת מחלקו העליון, כך שהלחם יישב יפה על גבי הפלפלים.
-
הרימו את המכסה, החזירו את האש לבינונית ובשלו אגב בחישה לעיתים קרובות, עד שרוב הנוזל של הפלפלים מזוגגים יפה (כ-3 דקות).
-
הוסיפו חומץ בלסמי ואם יש צורך למנוע חריכה, אפשר להוסיף מעט מים. הורידו את המחבת מהאש והעבירו את התערובת לקערה. הניחו להתקרר.
-
מרחו גבינת עיזים בתוך הבאגט ומלאו בתערובת הפלפלים.
טיפ השף:
ניתן לשמור את תערובת הפלפלים המוקפצים במקרר, עד 4 ימים.
מקור: דור מימון