מתכון לסלט טעים ומרענן שיכול להתאים גם כתוספת למנה עיקרית, כאשר הוא מוגש חם, וגם כסלט קר ובריא.
אופן הכנת הרוטב:
-
ערבבו את כל מרכיבי הרוטב בקערה והניחו בקרור עד לשימוש.
אופן הכנת הסלט:
-
חממו תנור לחום של 220° מעלות.
-
קצצו את הקצוות הקשיחים של האספרגוס וסדרו אותו על נייר אפייה בתבנית.
-
פזרו על האספרגוס 2 כפות שמן זית, מלח, פלפל גרוס ו-½ מגרידת הלימון.
-
אפו את האספרגוס כ-20 דקות, עד שהוא יתרכך. חתכו את האספרגוס לחתיכות באורך של כ-2 ס"מ.
-
הרתיחו מים ומלח בסיר גדול, הוסיפו את הפתיתים ובשלו עד שיהיו מוכנים.
-
בזמן הבישול, הכינו את הרוטב על ידי ערבוב של כל מרכיבי הרוטב בקערה.
-
סננו את הפתיתים, העבירו אותם לקערה גדולה וערבבו אותם עם הרוטב, הזיתים, האספרגוס, גבינת הפטה, הצנוברים, עשבי התיבול וגרידת הלימון.
מקור: אורית גוזלן