כשהאורחים בדרך, החג מגיע או סתם כשמתחשק לכם משהו מתוק, אין כמו עוגת פקאן נימוחה כדי לפתור את בעיית הקינוחים. מלבד טעם מתוק ומרקם נימוח, האידיאל הוא גם להכין קינוח מהיר בלי ללכלך כלים רבים וכמובן גם בלי לחכות זמן רב עד שיצא מהתנור. מתכון עוגת הפקאן מהירת ההכנה שלפניכם לא מצריך מיקסר ובלנדר, אלא רק קערות לערבוב ומעט סבלנות עד שעוגת הפקאן תצא מהתנור. עם בסיס נימוח שמעליו אגוזי פקאן פריכים, תתקשו לחכות זמן רב אחרי שהעוגה תהיה מוכנה כדי לטעום ממנה... שיהיה בתיאבון!
רכיבים לבלילה של עוגת הפקאן:
אופן הכנת הבלילה של עוגת הפקאן:
-
חממו תנור ל-180° מעלות, ושמנו תבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ במעט חמאה.
-
בקערה גדולה, ערבבו יחד קמח, סוכר חום, סוכר לבן, אבקת אפייה, אבקת סודה, קינמון ומלח עד לקבלת תערובת אחידה.
-
בקערה נפרדת, ערבבו שמנת חמוצה, ביצים וחמאה לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו לקערה עם הקמח וייתר הרכיבים היבשים את החומרים הרטובים, וערבבו בעדינות לקבלת בלילה חלקה ואחידה.
אופן הכנת הציפוי פקאן:
-
הכניסו לקערה את כל רכיבי הציפוי וערבבו אותם בידיים לקבלת תערובת במרקם חולי אחיד.
-
הכניסו את הבלילה לתבנית המשומנת, הוסיפו מעליה את ציפוי הפקאן והכניסו לתנור החם למשך 25-30 דקות, או עד שקיסם שתכניסו למרכזה יצא נקי. המתינו לצינון והגישו. בתיאבון!