על מנת ליהנות מתחושת שובע לאורך כל היום, העדיפו מנות המכילות אורז בסמטי על פני אורז לבן רגיל. על אף שהאורז הבסמטי בעל ערך קלורי נמוך, הוא עשיר בפחמימות מורכבות, ולכן תורם לתחושת שובע גדולה יותר מרוב זני האורז הלבן. מנת האורז הבאה, בשילוב ירקות, יוצרת מנה בריאה ומשביעה במיוחד לימים ארוכים במשרד.
אופן הכנת האורז והירקות:
-
השרו את האורז במים במשך 10 דקות וסננו.
-
טגנו את הירקות עם השמן עד לקבלת גוון זהוב.
-
הוסיפו את האורז המסונן וטגנו דקה נוספת.
-
הוסיפו את כוס המים, ובשלו עד לרתיחה.
-
הוסיפו את התבלינים.
-
הנמיכו את עצמת האש ובשלו עם מכסה למשך 10 דקות נוספות עד שהאורז יספוג את הנוזלים.
מקור: שירן ח.