header

מתכון לסלט פטריות, אספרגוס ווינגרט בלסמי

השילוב בין אורז בר שמבושל עם ציר בשר או ירקות לבין פטריות מטוגנות על מצע של ירקות טריים, יוצר מנה מפתיעה עם טעמים מגוונים ומעניינים. רוטב הוויניגרט-בלסמי שתוכלו להכין בעצמכם יעשיר עוד יותר את המנה המרעננת. זמן ההכנה המשוער הוא שעה. 

זמן הכנה: 35 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
מתכון לסלט פטריות, אספרגוס ווינגרט בלסמי
רכיבים לסלט פטריות:
אורז בר - ½ כוס
ציר בשר - ¼1 כוסות (או ציר עוף/ ציר ירקות)
שמן - 1 כף
בצל - 1 (קצוץ)
פטריות - 230 גר' (חתוכות)
אספרגוס - 400 גר' (חתוך)
שמיר - 2 כפות (קצוץ)
ירקות - 4 כוסות (קצוצים)
רכיבים לרוטב ויניגרט בלסמי:
חומץ בלסמי - ¼ כוס
דבש - 1 כף
שן שום גדולה - 1 (מרוסקת)
מלח - ¼ כף
פלפל - ¼ כף
אופן הכנת הסלט פטריות:
  1. הכניסו את אורז הבר וציר הבשר, העוף או הירקות לתוך סיר עם מים רותחים. בשלו על אש קטנה למשך 50 דקות או עד שהאורז יתרכך.
  2. בינתיים, חממו את השמן במחבת.
  3. הכניסו את הבצל למחבת וטגנו אותו עד שיתרכך, בין 3-5 דקות.
  4. הכניסו את הפטריות למחבת וטגנו אותן במשך 10-15 דקות, עד לקבלת מרקם קרמי. הוסיפו מלח ופלפל.
  5. טגנו את האספרגוס במחבת והוסיפו מלח ופלפל.
  6. פרסו את האספרגוס והניחו את הפרוסות על תבנית אפייה. צלו את הפרוסות בתנור ב-200 מעלות למשך 10-15 דקות.
  7. ערבבו את כל המרכיבים והוסיפו רוטב ויניגרט בלסמי.
  8. הניחו את הסלט על מצע ירקות קצוצים.
אופן הכנת הרוטב ויניגרט בלסמי:
  1. טחנו את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת תערובת במרקם חלק, והוסיפו אותו לסלט.
טיפ השף:
על מנת להפוך את המתכון לצמחוני/טבעוני, המירו את ציר הבקר בציר ירקות .
מקור: אביה מזרחי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.