השילוב בין אורז בר שמבושל עם ציר בשר או ירקות לבין פטריות מטוגנות על מצע של ירקות טריים, יוצר מנה מפתיעה עם טעמים מגוונים ומעניינים. רוטב הוויניגרט-בלסמי שתוכלו להכין בעצמכם יעשיר עוד יותר את המנה המרעננת. זמן ההכנה המשוער הוא שעה.
רכיבים לרוטב ויניגרט בלסמי:
אופן הכנת הסלט פטריות:
-
הכניסו את אורז הבר וציר הבשר, העוף או הירקות לתוך סיר עם מים רותחים. בשלו על אש קטנה למשך 50 דקות או עד שהאורז יתרכך.
-
בינתיים, חממו את השמן במחבת.
-
הכניסו את הבצל למחבת וטגנו אותו עד שיתרכך, בין 3-5 דקות.
-
הכניסו את הפטריות למחבת וטגנו אותן במשך 10-15 דקות, עד לקבלת מרקם קרמי. הוסיפו מלח ופלפל.
-
טגנו את האספרגוס במחבת והוסיפו מלח ופלפל.
-
פרסו את האספרגוס והניחו את הפרוסות על תבנית אפייה. צלו את הפרוסות בתנור ב-200 מעלות למשך 10-15 דקות.
-
ערבבו את כל המרכיבים והוסיפו רוטב ויניגרט בלסמי.
-
הניחו את הסלט על מצע ירקות קצוצים.
אופן הכנת הרוטב ויניגרט בלסמי:
-
טחנו את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת תערובת במרקם חלק, והוסיפו אותו לסלט.
טיפ השף:
על מנת להפוך את המתכון לצמחוני/טבעוני, המירו את ציר הבקר בציר ירקות .
מקור: אביה מזרחי