חיטת הכוסמין, מלאת הוויטמינים, סופגת אליה את שלל הטעמים של הירקות, יחד עם גבינת הפונטינה המשובחת, וביחד הן הופכות את מתכון הסלט לעשיר בטעמים אגוזיים ומרעננים.
אופן הכנת הרוטב:
-
הוסיפו לקערה 2 כפות שמן זית, את החומץ הבלסמי, מלח ופלפל וערבבו היטב.
אופן הכנת הסלט כוסמין:
-
חממו את התנור ל-200° מעלות.
-
שימו את העגבניות, הגזרים, הפטריות, השום והבצל בקערה גדולה.
-
הוסיפו לקערה 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור.
-
הכניסו את כל הירקות לתבנית מכוסה בנייר אפייה והניחו בתנור למשך 25 דקות.
-
בינתיים בשלו את הכוסמין: הרתיחו 2 כוסות מים, המליחו אותן מעט, הוסיפו את הכוסמין ובשלו למשך 15-20 דקות עד שהם רכים, אבל לא מדי. סננו את המים.
-
ערבבו את הכוסמין המבושל ואת הירקות הצלויים בתוך קערה, והוסיפו את הגבינה והפטרוזיליה.
מקור: טל ו.