לאחר ארוחה דשנה, אין כמו קינוח מתוק וקליל שמאפשר לסיים אותה עם טעם של עוד. המתכון שלפניכם לעוגת קוגלהוף מסורתית יאפשר לכם להשלים ולגמור את הארוחה ההונגרית המסורתית עם טעם נפלא בזכות הרכיבים המגוונים שבו, והמרקם הבלתי נשכח של המנה.
מקור תמונה:
Vargenau
רכיבים לעוגת קוגלהוף (עבור תבנית בקוטר 23 ס"מ):
אופן הכנת העוגת קוגלהוף (עבור תבנית בקוטר 23 ס"מ):
-
ערבבו יחד את השמרים והמים בקערה קטנה, והניחו אותה בצד עד שהשמרים יתחילו לתסוס, כ-5-10 דקות.
-
הניחו סיר בינוני על להבה נמוכה, הכניסו לתוכו 100 גרם מהחמאה, סוכר וחלב, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
נפו את הקמח והמלח לתוך קערה גדולה, צרו במרכזה גומחה והכניסו לתוכה את תערובת השמרים. הוסיפו גם את תערובת החלב החמימה וערבבו יחד ידנית, או באמצעות מערבל.
-
תוך כדי הערבוב, הוסיפו את 2 הביצים ולושו את התערובת לקבלת מרקם אחיד. הוסיפו לבצק המתהווה את הצימוקים וגרידת הלימון/תפוז, והמשיכו ללוש כ-5 דקות עד לקבלת מרקם גמיש (הבצק יהיה דביק מאוד, וזה בסדר).
מקור תמונה:
Sally
-
מרחו את יתרת החמאה בתוך תבנית הקוגלהוף ופזרו בתוכה את השקדים.
-
הכניסו את הבצק של העוגה לתוך התבנית, וכסו במגבת או ניילון נצמד למשך שעתיים.
-
חממו תנור ל-180° מעלות, הכניסו לתוכו את התבנית, אפו במשך 15 דקות, ואז כסו בתבנית אלומיניום חד פעמית ואפו במשך 20-25 דקות נוספות.
-
הוציאו את התבנית מהתנור, צננו קלות את העוגה, חלצו אותה מהתבנית, הוציאו על צלחת הגשה, פזרו מעל אבקת סוכר והגישו.