נכון שזה נשמע מוזר, אבל השעועית מעניקה לעוגה הזו מרקם ולחות שמשדרגת אותה בצורה משמעותית. הוסיפו לכך את העובדה ששעועית דלה בשומן ועשירה בחלבון, אבץ וחומרים טובים נוספים ותבינו שכדאי מאוד לתת סיכוי למתכון הזה.
אופן הכנת העוגה:
-
חממו תנור ל-160° מעלות.
-
המיסו את החמאה יחד עם הסוכר מעל אש נמוכה והניחו בצד לצינון קל.
-
מזגו את התערובת לקערה והוסיפו את שאר החומרים. ערבבו היטב לתערובת אחידה.
-
הניחו נייר אפייה על תבנית ושמנו מעט בחמאה או שמן.
-
צקו את התערובת לתבנית האפייה ושטחו אותה.
-
אפו במשך כ-30 דקות. שימו לב שהעוגה נשארת בהירה אך אפויה.
-
הביאו לקירור מלא מחוץ לתנור וחתכו לריבועים.
מקור: גלי בן-דור