טופו הוא אחד מחומרי הגלם הפלאיים ביותר שפגשתי במטבח – הוא יכול לשמש לאינסוף מתכונים, סופח טעמים, משנה מרקמים ועל הדרך מזין את גופנו בחלבון מלא ואיכותי. כאן הוא על תקן ה"גבינה" במאפה הכל-ישראלי האהוב, מומלץ לשבועות ולכל ימות השנה.
למתכונים נוספים מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר".
מקור תמונה:
vegansontop
אופן הכנת המילוי:
-
הכינו את המילוי לפחות שעה מראש: הניחו בקערה פירורי טופו, חומץ, סויה, מיסו ושמרי בירה וערבבו היטב. כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך שעה לפחות או למשך הלילה. הוציאו את תערובת הטופו מהמקרר וסננו היטב משאריות נוזלים. הוסיפו זיתים קצוצים, עשבי תיבול ופלפל שחור וערבבו.
-
הניחו את דפי הפילו המופשרים על משטח עבודה זה על גבי זה. הברישו בשמן זית את הדף העליון וקפלו אותו למלבן. הברישו שוב וקפלו כך שייווצר מלבן צר וארוך.
-
הניחו בקצה המלבן כף של מילוי טופו וקפלו מהפינה ומעל המילוי, למשולש. המשיכו לקפל מהפינה פנימה משולש ועוד משולש (כמו שמכינים פסטלים למי שמכיר) עד לסגירה האחרונה בקצה המלבן. ממלאים באותו אופן את יתר דפי הפילו.
-
חממו תנור ל-180° מעלות.
-
הברישו את הבורקס שהתקבל בשמן זית, זרו שומשום והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
אפו בתנור החם במשך כ-10 דקות, עד שהמאפים זהובים ופריכים
מקור: אורי שביט