גבינת שמנת היא אחד הממרחים החלביים האהובים ביותר, ובעזרת המתכון הבא תוכלו להכין גרסה מיוחדת משלכם שתוכלו לקבוע את אחוזי השומן בה לפי טעמכם!
אופן הכנת הגבינת שמנת:
-
הניחו מסננת בקערה עמוקה, ורפדו אותה במגבת דקה או בחיתול בד מקופל ל-4.
-
העבירו את תכולת גביעי השמנת החמוצה למסננת, קפלו מעליה את שולי המגבת ומעכו אותה קלות להידוק.
-
העבירו את הקערה עם המסננת והשמנת למקרר, והניחו לגבינה להגיר נוזלים במשך כל הלילה.
טיפ השף:
כדי להפוך את הגבינה לגבינת שום שמיר, ניתן להוסיף כמה גבעולי שמיר קצוצים, יחד עם שן שום קצוצה וקמצוץ מלח. ניתן להוסיף גם פלפל קלוי קצוץ, זיתים קצוצים, פסטו או סלמון מעושן קצוץ.
מקור: עופרה דנון