מעבר להיותו משקה טעים ומרווה, לתה ההיביסקוס יתרונות בריאותיים כגון: הורדת כולסטרול והורדת לחץ דם.
הכינו קנקן משקה והניחו במקרר, כך גם תהנו ממשקה קר ומרענן וגם תדאגו לבריאותכם.
אופן הכנת התה היביסקוס קר:
-
בסיר קטן חממו את המים יחד עם הדבש עד שהוא נמס והמים מגיעים לרתיחה עדינה.
-
כבו את האש והשרו במים את שקיקי התה למשך 10 דקות.
-
הוציאו את שקיקי התה והשאירו את הסיר להתקררות בטמפרטורת החדר. אם השתמשתם בעלי חליטת היביסקוס במקום שקיקי תה, סננו את הנוזל שבסיר מהעלים.
-
לאחר שהנוזל בסיר התקרר, מזגו לקנקן והעבירו למקרר ללילה או למשך כמה שעות לפחות.
-
מומלץ להגיש את הקנקן כשבתוכו כמה פרוסות ליים לקישוט ולטעם.
מקור: יפעת גורנשטיין