header

מתכון לתה קר פטל-אפרסק

אם החום הכבד גורם לכם לתעתועי דמיון ואתם צריכים משקה קר לאיזון, תשתו את התה פטל-אפרסק האקזוטי המדהים הזה ותדמיינו שאתם בחופשה בזנזיבר.

זמן הכנה: חסר
רמת קושי: קל
מתכון לתה קר פטל-אפרסק
רכיבים לתה קר פטל-אפרסק:
תה רגיל - 3 שקיקים (או בטעם פטל)
מים - 3 כוסות
נקטר אפרסק - ½ כוס
סוכר - 4 כפיות
אפרסקים - 3 (בשלים, חתוכים לפלחים)
פטל אדום - חופן (או שחור)
לימון - 4 פרוסות (דקות)
מנטה - 20 (עלים טריים)
אופן הכנת התה קר פטל-אפרסק:
  1. בסיר קטן, הרתיחו את 3 כוסות המים.
  2. כשהמים מגיעים לרתיחה, כבו את האש והשרו במים את שקיקי התה למשך חמש דקות.
  3. לאחר 5 דקות הוציאו את שקיקי התה והוסיפו את תרכיז הפטל, נקטר האפרסק והסוכר וערבבו היטב.
  4. העבירו לקנקן והניחו במקרר למשך כמה שעות.
  5. לפני ההגשה, מלאו כל כוס בפלחי אפרסק, פטל, פרוסת לימון וכמה עלי מנטה. מעליהם הוסיפו 2 קוביות קרח. התה הקר יימזג אחר כך.
מקור: יפעת גורנשטיין
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.