אם החום הכבד גורם לכם לתעתועי דמיון ואתם צריכים משקה קר לאיזון, תשתו את התה פטל-אפרסק האקזוטי המדהים הזה ותדמיינו שאתם בחופשה בזנזיבר.
אופן הכנת התה קר פטל-אפרסק:
-
בסיר קטן, הרתיחו את 3 כוסות המים.
-
כשהמים מגיעים לרתיחה, כבו את האש והשרו במים את שקיקי התה למשך חמש דקות.
-
לאחר 5 דקות הוציאו את שקיקי התה והוסיפו את תרכיז הפטל, נקטר האפרסק והסוכר וערבבו היטב.
-
העבירו לקנקן והניחו במקרר למשך כמה שעות.
-
לפני ההגשה, מלאו כל כוס בפלחי אפרסק, פטל, פרוסת לימון וכמה עלי מנטה. מעליהם הוסיפו 2 קוביות קרח. התה הקר יימזג אחר כך.
מקור: יפעת גורנשטיין