header

מתכון למתאבן פרמזן, שום ותפוח אדמה

אם אתם אוהבים תפוחי אדמה, המתכון הזה יכבוש אתכם מהרגע הראשון. שכבות דקות של תפוחי אדמה נפרסות ונערמות למגדלים זהובים ופריכים, שמתמלאים בטעם משובח של חמאה, שום וגבינת פרמזן. האפייה בתבנית מאפינס מעניקה לכל מנה צורה אישית ומרשימה, מושלמת לאירוח או כתוספת אלגנטית לארוחה משפחתית. כשהם יוצאים מהתנור, ריח החמאה והשום ממלא את המטבח – וקשה מאוד לחכות עד שיתקררו. הגישו עם קערת שמנת חמוצה בצד, ותראו איך המגדלים האלה נעלמים מהצלחת עוד לפני שתספיקו לומר “בתיאבון”.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
רכיבים למגדלי פרמזן, שום ותפוח אדמה:
תפוחי אדמה - 10 (בינוניים - רצוי מזן ראסט או דזירה ובגודל אחיד)
חמאה מומסת - ¼ כוס
שמנת מתוקה - ¼ כוס (32% שומן ומעלה)
גבינת פרמזן - ½1 כוסות (מגוררת)
אבקת שום - 1 כף
מלח - ½ כפית (או יותר לפי הטעם, זכרו שהפרמזן מלוחה)
פלפל שחור - ½ כפית (או יותר לפי הטעם)
ספריי שמן - לשימון תבנית
שמנת חמוצה - להגשה (לא חובה)
אופן הכנת מגדלי פרמזן, שום ותפוח אדמה:
  1. חממו מראש תנור ל־180 מעלות. נקו היטב את תפוחי האדמה והתחילו בחיתוך: חתכו את הקצוות ופרסו אותם לפרוסות בעובי של כ־½ ס"מ כפי שמוצג בסרטון.
  2. העבירו את הפרוסות לקערה גדולה והוסיפו חמאה מומסת, שמנת מתוקה, גבינת פרמזן, אבקת שום, מלח ופלפל. ערבבו היטב כך שכל הפרוסות יצופו בתערובת.
  3. רססו תבנית מאפינס או תבנית דומה אחרת בתרסיס שמן, רצוי להשתמש בתבנית מתכת, וסדרו בכל שקע ערימה של 10-12 פרוסות תפוח אדמה או יותר בהתאם לגובה האפשרי.
  4. אפו כשעה, או עד שתפוחי האדמה מזהיבים ומקבלים מרקם פריך בקצוות. שימו לב לכך שהתאם לגודל התבנית ומספר השקעים ייתכן ויהיה צורך במספר תבניות.
  5. הוציאו מהתנור, הניחו לתפוחי האדמה להתקרר מעט והגישו על מגש או כלי דומה לצד קערה עם שמנת חמוצה
טיפ השף:
לקבלת טעם שום עשיר יותר, ניתן להוסיף לקערה הגדולה גם מספר שיני שום כתושות ולערבב היטב עם שאר הרכיבים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם:
תכנים קשורים:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.