print header

10 טיפים להפחית בצריכת הסוכר

כולנו רוצים לאכול בריא יותר, לרדת במשקל ולהרגיש טוב, ולא מעט מהאנשים יודעים להפנות את האצבע המאשימה בכל הנוגע לכישלונם בתחום כלפי הסוכר, אותו רכיב שמתווסף למזונות רבים, ממתיק את טעמם אך גורם גם ללא מעט נזקים כאשר מפריזים בצריכתו. בחלק מהמקרים אנחנו מבינים את המקור לבעיה אך קשה לנו לטפל בה, ובאחרים איננו מודעים לטעויות נפוצות שאנחנו מבצעים. 10 רופאים, דיאטנים ומאמנים שיתפו את המטופלים שלהם בטיפים נבחרים להימנעות מצריכת סוכר מיותרת, וכל אחד מהם יאפשר לכם לגלות מה אתם יכולים לשפר או לשנות בהרגלי האכילה שלכם כדי ליהנות מאורח חיים בריא ומלא בטעם.
 
כף סוכר
 

1. הימנעו ממוצרים שמתיימרים להיות בריאים

ד"ר טסנים בהטייה, חברה לשעבר במנהל המזון והתרופות האמריקאי ומחברת הספר "מה רופאים אוכלים", מציינת כי קיימים לא מעט מוצרים שמתיימרים להיות בריאים אולם בפועל מדובר ב"סוכנים כפולים". לדבריה, אם אתם חושבים שיוגורט ודייסת שיבולת שועל להכנה מהירה הם מזונות מומלצים, כדאי שתהפכו את האריזה ותתבוננו ברשימת הרכיבים שלהם. "במוצרי שיבולת שועל רבים יש תוספת של כ-3 כפיות סוכר, אך צרכנים שרוכשים אותן במחלקות הבריאות לעתים לא שמים לב לכך".
 
בנוסף למוצרים האלו, בדקו פעמיים גם מאכלים שרשום על אריזתם שהם "דלי שומן" או דיאטטיים. ד"ר מריון נסטל, מרצה באוניברסיטת ניו יורק, מציעה לזכור שתעשיית המזון מבזבזת כסף רב על פרסום, כך שכל התוויות הקורצות הן דבר שצריך לקחת בעירבון מוגבל. בחלק מהמקרים, מזונות דלים בשומן מאבדים גם מהטעם העז שאנחנו רגילים אליו, ולכן תוספת המתיקות, למרבה ההפתעה, מוחזרת להם באמצעות טכניקות וטריקים שמשלבים בהם סוכר באופן חבוי. החל ממתן שם חלופי לסוכר ועד לשימוש בסירופים, אלה הם הטריקים העיקריים של חברות המזון להסתיר סוכר שמומלץ שתכירו.

2. עברו לשוקולד מריר

ד"ר וויל קלוור, מחבר הספר "אכלו שוקולד כדי לרדת במשקל", ממליץ על שוקולד מריר כדרך להרגיע את החשק למתוק ובמקביל להרגיל את בלוטות הטעם לחלופות שכוללות פחות סוכר. חוקרים מצאו שניתן "לאמן" את המוח לחשוק במאכלים מסוימים פשוט על ידי הקנייה של הרגלי אכילה אחרים. במסגרת מחקרים מסוג זה, נמצא ששוקולד מריר למשל עוזר מאוד בריסון החשק למאכלים עתירי סוכר. לאחר שאוכלים שוקולד מריר באופן קבוע, בלוטות הטעם מתרגלות לכמויות הסוכר המופחתות, מה שמסייע למגר את החשק למתוקים. "לאחר תקופה מסוימת במהלכה תתרגלו לטעם החדש, כשתטעמו שוקולד חלב הוא יהיה לכם מתוק מדי ותימשכו אליו פחות מבעבר" מסכם ד"ר קלוור.
שוקולד מריר

3. צרכו שומנים בריאים

הדיאטנית ג'יג'י וירג'ין מציינת כי צריכת מזונות עשירים בסוכר מעלה את רמות האינסולין בדם, והצניחה המהירה שלהן מביאה לחשק נוסף לסוכר, מה שמוביל למעגל מסוכן. לפיכך, היא מייעצת להרגיע את הרצונות למזון מתוק על ידי צריכה של שומנים בריאים. "אלה אינם מעלים את רמות האינסולין, ולכן בריאים לגוף". ג'יג'י ממליצה לצרוך בין 2 ל-3 מנות של שומנים בריאים, כמו אבוקדו או שמן זית, בכל ארוחה גדולה.

4. נסו להבין את המניע שמאחורי האכילה שלכם

אן אלכסנדר, מחברת הספר "דיאטת הסוכר החכמה", מזכירה לקוראים את ספרה לשאול את עצמם מתי לאחרונה הם נהנו באמת מאכילה של עוגייה או פרוסת עוגה. "אכילת מתוקים אמורה להיות דבר מהנה, אבל אם אתם מבחינים בכך שאתם אוכלים מבלי להרגיש את הטעמים ואינכם מסתפקים במנה קטנה, סימן שאתם משתמשים במזון כדי להשיג תחושה מסוימת ולא רק כדי לשבוע". היא מדגישה כי שניים מהמניעים הנפוצים ביותר הם הפגת מתחים והתנחמות, וממליצה שבפעם הבאה שאתם חווים משבר מסוים תתרחקו מהמקרר ותבחרו להתקשר לחבר טוב או לצאת להליכה קצרה כדי לנשום אוויר. 
עוגה עם כפית בצלחת
 

5. איזון רמות החיידקים הטובים במעיים

ד"ר אליזבת ליפסבקי מחברת בין החשקים למאכלים מתוקים לבין הפעילות של החיידקים במעיים שלכם. לחיידקים הללו יש תפקיד מפתח באיזון החשקים למזון, ואם אתם מעוניינים לשמור על הפעילות הזו תקינה כדי להעניק להם את המזונות המתאימים. לחצו כאן כדי להכיר את כמה מהמזונות שישמרו על הפעילות התקינה של המעיים שלכם.

6. אל תרגישו רע בגלל נפילה אחת

טליה פורמו, מחברת הספר "אהבו את גופכם", ממליצה לזכור שכולנו מועדים לפעמים והיכולת להתמיד באכילה בריאה קשורה לאופן שבו אתם מסתכלים על נפילות ומתמודדים איתם. במקום לכעוס על עצמכם, מה שעלול להוביל לאכילה נוספת לאור הודאה בכישלון, זכרו שאתם החבר טוב ביותר של עצמכם, ואתם אלה שיכולים לעזור לעצמכם להצליח בפעם הבאה. היפטרו מתחושות של אשמה ואי נוחות, והקדישו זמן למחשבות חיוביות על הפעמים בהן הצלחתם לאכול מזונות שמתאימים לכם. כך תוכלו להתרומם מהר יותר מנפילות, ועם הזמן גם להקטין את התדירות שלהן.
אישה נועצת מזלג בעוגה

7. שמרו על בריאות הכבד

התזונתאית פרנסיס מורצ'יסון, מחברת הספר "לרפא את הגוף", מזכירה שהכבד הוא לא רק מסנן רעלים, אלא יש לו גם תפקיד מפתח באיזון החשקים לסוכר. "כבד בריא משתתף בתהליך של איזון רמות הסוכר בדם, וכאשר הוא לא פועל במיטבו אתם עלולים להיוותר רעבים, לסבול מבעיות ריכוז ולחפש את הפתרון באכילה לא בריאה". למרבה השמחה, ניתן לעשות ניקוי רעלים מהכבד בבית, וכדי לעזור לו לבצע את המשימה ביעילות אלה המזונות שתרצו להוסיף לתפריטכם.

8. ותרו על רשימת האיסורים

כאשר אנחנו מכינים לעצמנו רשימת איסורים על מאכלים מסוימים, לרבות מתוקים, זה עלול להביא להשפעה הפוכה לחלוטין לפי מישל פרומאולייקו, עורכת מדור הבריאות באתר יאהו. במקום להחליט שאסור לכם לאכול בכלל מזון מסוים, העבירו אותו לרשימת "לפעמים" או "באירועים מיוחדים בלבד". הגישה הזו תאפשר לכם לדעת שאתם לא צריכים לוותר לחלוטין על כל מה שאהבתם, אך במקביל תזכיר לכם להתמקד באכילה של מזון טעים, בריא ונכון עבורכם. 
 
סרט מדידה על גבי מחברת לצד עגבניה

9. ותרו על מיצי פירות

המאמן האישי הארלי פסטרנק מציע לוותר על ההקשר שרבים מאיתנו עושים בין פירות לבין בריאות, בכל הנוגע למיצי הפירות שאתם רואים בחנות או בתפריט במסעדה. "כיוון שהם אינם מכילים חלבון, שומן בריא או סיבים, המיצים הללו הופכים להיות ללא יותר מאשר משקאות עתירים בקלוריות ועשירים בסוכר", הוא אומר. עם זאת, אל תוותרו על הפירות עצמם. "השוו לרגע בין כוס מיץ תפוחים לא ממותק לבין תפוח רגיל. הראשון מכיל 114 קלוריות ואפס סיבים, ובשני יש רק כ-72 קלוריות אבל כ-3.5 גרם סיבים. העדיפו תמיד את המקור על פני התוצר המעובד". 

10. העלו את רמות הסרוטונין שלכם

הנטורופתית נטשה טרנר מציינת כי חוסר איזון הורמונלי עלול להיות אחד מהאשמים לחשקים שלכם לסוכר. "לרמת הסרוטונין בגוף יש השפעה על מצבי הרוח, הרגשות, הזיכרון , הרגלי השינה, ויסות טפמרטורת הגוף וגם על התיאבון", היא מסבירה. "כך שאם מצב הרוח שלנו רע, אנחנו משתוקקים לאכול סוכר כדי לעורר את הייצור של סרוטונין בגופנו". לחץ כרוני וריבוי משימות הם לדבריה מהסיבות המובילות שגורמות לאנשים לצרוך סוכר, והיא ממליצה להעדיף לצרוך מזונות שעוזרים להתמודד עם לחץ ומצבי רוח כדי לטפל בבעיה. מזונות כאלה הם זרעי צ'יה, תה ירוק, אגוזים, ברוקולי ועוד. 
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.