header

מתכון לברוסקטה גמבה

פלפל אפוי הוא מאכל שתמיד כיף לפגוש על השולחן. הטעם המתקתק שלו מהווה ניגוד מושלם לכל מנה אחרת שמוגשת לצדו, וקשה להתפתות שלא "לנקות את בלוטות הטעם" בעזרתו בין כל ביס של מנה מלוחה אחרת. אך במקום שהאורחים יפטמו את עצמם בסלט שכזה בשולחן שישי, למה שלא תגישו אותו קצת לפני שהם מתיישבים כדי לעורר להם את התיאבון? זה קל ופשוט, וכל אורח ישמח לנשנש את המנה הזו בזמן שהוא מחכה עד ששולחן האוכל יהיה מוכן.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות יחידות: 25
רמת קושי: קל
מתכון לברוסקטה גמבה מקור תמונה: natashaskitchen.com
רכיבים למתכון לברוסקטה גמבה:
פלפלים גדולים - 3 (עדיף אחד מכל צבע: אדום, צהוב וכתום)
שמן זית - ½1 כף (ועוד קצת להברשת הבגט)
חומץ בלסמי - 2 כפיות
שיני שום - 2 (כתושות)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
בגט - 1 (פרוס ל-25 פרוסות)
גבינת עיזים - 115 גרם (בטמפרטורת החדר - אפשר להחליף בגבינת שמנת)
עלי בזיליקום טריים - לקישוט (לא חובה)
אופן הכנת המתכון לברוסקטה גמבה:
  1. חממו את התנור מראש מ-260 מעלות והניחו את הפלפלים כפי שהם על תבנית אפייה שמצופה ברדיד אלומיניום – אל תדאגו שרדיד האלומיניום יידבק לפלפלים, אתם תסירו מהם את הקליפה בהמשך.
  2. אפו את הפלפלים למשך 30-40 דקות, עד שהקליפה שלהם משחימה ומתקמטת – הפכו אותם מספר פעמים לאורך האפייה.
  3. הוציאו את הפלפלים מהתנור, עטפו אותם היטב ברדיד אלומיניום והניחו בצד למשך 30 דקות – עד שהם קרים מספיק כדי שתוכלו לגעת בהם.
  4. הסירו את הגבעולים מהפלפלים וחתכו אותם לרבעים. היפטרו מהקליפה ומהזרעים וחתכו כל רבע לרצועות בעובי 1-1.5 ס"מ.
  5. העבירו את הפלפלים לקערה בינונית והוסיפו לה שמן זית, חומץ בלסמי, שום כתוש, מלח ופלפל שחור. ערבבו היטב, כסו עם ניילון נצמד והכניסו למקרר למשך שעה לפחות – עדיף למשך הלילה.
  6. לקראת ההגשה, הברישו כל צד של פרוסות הבגט בשמן זית והכניסו לתנור על חום של 175 מעלות למשך 5 דקות.
  7. הוציאו את פרוסות הבגט מהתנור ותנו להן להתקרר קצת בטמפרטורת החדר.
  8. מרחו על פרוסות הבגט שכבה דקה של גבינת עיזים, חלקו ביניהן את הפלפל שהכנתם והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: פלפל אדום , מנת פתיחה , בגט , מתאבן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: