header

מתכון לנגיסי בייגלה רכים עם גבינת צ'דר

יש משהו מדהים באפשרות להכין בייגלה לבד ומאפס. זהו למעשה לחם, אך כשמוסיפים לו כמות נדיבה של חמאה וטובלים אותו באמבטיית סודה לשתייה מתקבל מאפה אוורירי שפשוט תענוג לאכול. אף אחד לא יסרב לטעום את הבייגלה שהכנתם, במיוחד כשתגישו אותו בגרסת נגיסונים כמתאבן לקראת ארוחה גדולה. הגישו לצד מטבל גבינת צ'דר גרגירי ותראו איך כולם ירצו עוד ועוד.

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לנגיסי בייגלה רכים עם גבינת צ'דר מקור תמונה: scrambledchefs.com
רכיבים לנגיסי הבייגלה:
מים חמים - ½1 כוסות (43-46 מעלות)
מלח - 2 כפיות
קמח - ½4-3 כוסות
שמן צמחי - 2 כפות
ביצה - 1 גדולה (טרופה עם 1 כף מים קרים)
מלח גס - ¼ כוס
רכיבים למטבל הגבינה:
קמח - 2 כפות
חלב מלא - 2 כוסות (מחוממות)
גבינה צהובה - 55 גרם (מגוררת)
גבינת צ'דר - 55 גרם (מגוררת)
פלפל קאיין - קמצוץ
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת נגיסי הבייגלה:
  1. ערבבו יחדיו בקערת מיקסר את המים, הסוכר והמלח.
  2. הוסיפו את השמרים היבשים וחכו 5 דקות עד שיתחילו להופיע בועות.
  3. המיסו 5 כפות חמאה במיקרוגל או בסיר קטן על אש נמוכה, ולאחר מכן חכו עד שתתקרר לטמפרטורת החדר.
  4. הוסיפו את החמאה המומסת לקערה עם השמרים וערבבו בעזרת מיקסר עם ידית לישה על מהירות נמוכה.
  5. הוסיפו קמח באיטיות לקערה – חצי כוס בכל פעם – עד שהבצק שנוצר אינו דביק ומתגבש היטב.
  6. הגבירו את מהירות המיקסר לבינונית ולושו את הבצק עד שהוא נהיה חלק ונפרד בקלות מדפנות הקערה – זה ייקח כ-5 דקות.
  7. הוציאו את הבצק מהקערה ונקו אותה היטב.
  8. שמנו את קערת המיקסר עם שמן צמחי והחזירו אליה את הבצק.
  9. כסו את הקערה עם ניילון נצמד או מגבת מטבח והניחו אותה במקום חמים עד שהבצק יכפיל את נפחו – זה ייקח 30-45 דקות.
  10. חממו את התנור מראש ל-220 מעלות וצפו 2 מגשי אפייה גדולים עם נייר אפייה או משטח סיליקון לאפייה.
  11. חתכו את הבצק ל-6 חלקים שווים, וגלגלו כל אחד מהם לרצועה באורך של כ-50 ס"מ. פרסו כל רצועה לחתיכות בגודל 3.5-4 ס"מ.
  12. מזגו 12 כוסות מים לסיר גדול, הוסיפו את אבקת הסודה לשתייה והביאו לרתיחה.
  13. הכניסו בעדינות לסיר 8-10 חתיכות בצק בכל פעם, ובשלו אותם עד שהם מתנפחים – למשך כ-20 שניות.
  14. הוציאו את נגיסי הבייגלה מהסיר עם כף מחוררת וסדרו אותם אחד לצד השני על תבניות האפייה.
  15. הברישו את נגיסי הבייגלה עם ביצה ופזרו מעליהם בנדיבות מלח גס.
  16. אפו את נגיסי הבייגלה למשך כ-15 דקות – עד שהם מקבלים צבע חום-זהוב – ולאחר מכן העבירו אותם לרשת קירור.
אופן הכנת מטבל הגבינה:
  1. חממו את החמאה בסיר בינוני על אש בינונית-נמוכה.
  2. כשמתחילים להופיע בועות, הוסיפו 2 כפות קמח ובשלו למשך דקה, תוך כדי ערבוב.
  3. הוסיפו באיטיות חלב וערבבו היטב בזמן שאתם מוזגים.
  4. בשלו את המטבל על סף רתיחה למשך 5-8 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  5. הוסיפו את הגבינות, רוטב הווסטרשייר ופלפל הקאיין, ותבלו עם מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. הגישו את נגיסי הבייגלה חמימים לצד המטבל החם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: לחם , נשנוש , מאפה , מנת פתיחה , בייגלה , מתאבן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.