header

מתכון ללחם סודה אירי

לחם הסודה האירי הוא אולי המאפה הקל ביותר להכנה, כשאין אפילו צורך ללוש את הבצק, והוא מוכן לאפייה תוך 10 דקות. בסוף תקבלו לחם רך עם קרום מתפורר שפשוט תענוג לאכול עם דבש וחמאה או לצד כוס קפה או תה, ואפשר אפילו להוסיף לו צימוקים כדי להפוך אותו למתקתק עוד יותר וליהנות ממנו על הצלחת בלי שום תוספת.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: קל
מתכון ללחם סודה אירי מקור תמונה: natashaskitchen.com
רכיבים למתכון ללחם סודה אירי:
קמח - 510 גרם + ¼ כוס לאיבוק משטח העבודה
סוכר - 50 גרם
מלח - 1 כפית
חמאה - 85 גרם + ½ כף לשימון המחבת (לא מלוחה)
ריוויון - 415 מ"ל (קר)
ביצה גדולה - 1 (קרה)
צימוקים - 120 גרם (לא חובה)
אופן הכנת המתכון ללחם סודה אירי:
  1. חממו את התנור מראש ל-190 מעלות ושמנו מחבת מברזל יצוק בגודל 25 ס"מ עם ½ כף חמאה.
  2. בקערה גדולה, טרפו יחדיו את הקמח, הסוכר, המלח ואבקת הסודה לשתייה.
  3. חתכו את החמאה לחתיכות קטנות ועבדו אותה לתוך תערובת הקמח עם האצבעות, עד שנוצרים פירורים.
  4. הוסיפו לתערובת את הצימוקים אם בחרתם להשתמש בהם, וודאו שכולם מופרדים אחד מהשני.
  5. בכוס מדידה, טרפו יחדיו את הריוויון עם הביצה.
  6. צרו שקע באמצע תערובת הקמח ומזגו לתוכו את תערובת הריוויון.
  7. בעזרת כף מעץ, ערבבו קלות את התערובת עד שהיא נהיית מעט לחה והבצק כמעט מתאחד לחלוטין.
  8. העבירו את הבצק למשטח מקומח, ועם ידיים מקומחות לושו ממנו צורה של כיכר עגולה. הבצק לא צריך להיות יציב. אם הוא דביק מדי, כסו את ידיכם בעוד קמח, אך הימנעו מללוש את הבצק יתר על המידה.
  9. העבירו את הבצק למחבת וחרצו צורת X על חלקו העליון בעזרת סכין.
  10. אפו את הבצק במרכז התנור שחיממתם מראש למשך 50-55 דקות. כשהלחם מוכן, טפחו בראשו ותשמעו שהוא חלול.
  11. העבירו את הלחם למתקן קירור, ולאחר שהוא יצטנן מעט - פרסו אותו ואכלו ממנו. בתיאבון!
טיפ השף:
ניתן לשמור את הלחם בחוץ למשך יומיים ובמקרר למשך שבוע. אפשר גם להקפיא אותו מיד לאחר שסיים להתקרר, וכשתפשירו אותו הוא יהיה טעים כאילו אפיתם אותו רק עכשיו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: