header

מתכון למתאבן איטלקי – קרוסטיני קפרזה

סלט הקפרזה הוא אחת ממנות הדגל של המטבח האיטלקי, תרתי משמע. צבעי מרכיביו הם צבעי הדגל של איטליה, ועל אף שמדובר בסלט פשוט מאוד להכנה, תוכלו להגיש אותו גם בצורה אחרת – כמתאבן לקראת ארוחה גדולה. בדיוק כמו במקרה של הסלט המקורי, גם את המנה הזו תוכלו להכין תוך 10 דקות, ומומלץ, כי זה ממש מפנק ומעורר תיאבון.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות יחידות: 25
רמת קושי: קל
מתכון למתאבן איטלקי – קרוסטיני קפרזה מקור תמונה: natashaskitchen.com
רכיבים למתכון לקרוסטיני קפרזה:
בגט - 1 (פרוס ל-25 פרוסות)
שמן זית כתית מעולה - 1 כף (ועוד קצת להברשת הבגט)
עגבניות - 2-3 (פרוסות בעובי חצי ס"מ עד ס"מ)
גבינת מוצרלה - לפי הצורך (פרוסה לחתיכות בעובי חצי ס"מ עד ס"מ)
בזיליקום טרי - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת המתכון לקרוסטיני קפרזה:
  1. הברישו את פרוסות הלחם משני הצדדים בשמן זית וקלו אותן למשך 5 דקות בתנור על חום של 175 מעלות.
  2. הניחו על כל פרוסת בגט גבינת מוצרלה ופרוסת עגבנייה. בזקו מעל מלח ופלפל ואפו שוב בתנור על חום של 175 מעלות למשך 8-10 דקות – עד שהגבינה נמסה.
  3. מספר דקות לפני שהקרוסטיני מוכנים, ערבבו היטב את החומץ הבלסמי וכף שמן הזית בקערה קטנה והוסיפו לתערובת את הבזיליקום.
  4. כשתוציאו את הקרוסטיני מהתנור הברישו על כל פרוסה מעט מהרוטב שהכנתם והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: