header

מתכון לסלט קפרזה

סלט הקפרזה הוא סלט איטלקי פשוט המורכב מצבעי דגל איטליה: האדום מהעגבנייה, הלבן מגבינת המוצרלה, והירוק מהבזיליקום. הסלט מגיע אלינו מהאי קפרי באיטליה (מכאן מגיע השם), כשאת הגרסה המקורית מכינים מעלי ארוגולה ומגבינה מחלב בקר ולא בפאלו. את סידור הצלחת אפשר לעשות כמו בצורה המסורתית בעיגול, אך אפשר גם לשפד, לסדר בשורה או לערבב בצורה חופשית, לבחירתכם. 

מתכון לסלט קפרזה: רכיבים לסלט קפרזה

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סלט קפרזה:

כדור מוצרלה: את כדור המוצרלה אפשר להחליף בכדורי מוצרלה בייבי. 

עגבנייה: את העגנייה אפשר להמיר בעגבניות שרי או לשלב ולהוסיף גם וגם.

מלח ים אטלנטי: אפשר להחליף את המלח האטלנטי במלח רגיל.

פלפל ארבע עונות: אינו רכיב חובה, ואפשר לוותר עליו או להמיר אותו בפלפל שחור גרוס.

שמן זית: מומלץ להשתמש בשמן זית ולא בשמן צמחי רגיל, מכיוון שההבדל בטעם יהיה עצום. אפשר גם לשדרג ולהוסיף זילוף ממיץ לימון סחוט טרי.

להעשרת הטעם: ניתן להוסיף בצל ירוק קצוץ, פרוסות בצל סגול, זיתי קלמטה, צנונית פרוסה או צ'ילי גרוס. 

הגשה: מומלץ להגיש עם בגט טרי או לחם קלוי.  

מתכון לסלט קפרזה: סלט קפרזה

 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לסלט קפרזה
רכיבים לסלט קפרזה:
כדור מוצרלה - 1 גדול (100 גרם כדורי מוצרלה קטנים)
עגבנייה - 1 גדולה
בזיליקום טרי - צרור עלים (ללא הגבעולים)
מלח ים אטלנטי - ½ כפית
פלפל ארבע עונות גרוס - קורט (או פלפל שחור גרוס)
שמן זית - 3 כפות
אופן הכנת סלט קפרזה:
  1. פורסים את כדור המוצרלה לפרוסות בעובי של כ-1 סנטימטר. preperation
  2. פורסים את העגבנייה לפרוסות בעובי של כ-1 סנטימטר. preperation
  3. על גבי צלחת רחבה ושטוחה מסדרים פרוסת גבינה, מעליה בצורה חופפת פרוסת עגבנייה וכך הלאה, עד שנוצר עיגול, ומפזרים את עלי הבזיליקום. preperation
  4. בוזקים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומגישים. preperation
טיפ השף:
לשדרוג הטעם אפשר לזלף מעל מעט חומץ בלסמי.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: