header

מתכון לברוסקטה עם עגבניות

הכירו את הברוסקטה - מנת פתיחה מהמטבח האיטלקי, שעשויה מפרוסות לחם משוחות בשמן זית שנצלו בתנור או במחבת לוהטת, ומעליהן תערובת עגבניות מתובלות וטריות. זה פיתרון מעולה ללחם שהתייבש מעט ואיבד את הטריות שלו. רק אל תתבלבלו - יש הבדל בין הברוסקטה לקרוסטיני, כשאת הקרוסטיני נהוג להכין מפרוסת דקות של בגט או ג'בטה, לעומת הברוסקטה שמכינים מלחם כפרי ופורסים לפרוסות עבות יותר שיוכלו להחזיק בכבוד את העגבניות ותוספות אחרות.

מתכון לברוסקטה: ברוסקטה

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים ברוסקטה עגבניות:

הלחם: אפשר להשתמש בכל לחם, אך מומלץ לבחור בלחם לפחות בן יום ולא בלחם טרי. 

עגבניות: מומלץ לבחור בעגבניות בשלות ולא ירוקות וקשות, כשהעדיפות היא לסוג תמר.

שום: השום אינו רכיב חובה, אך הוא תורם לטעם המיוחד של המנה. אפשר לשפשף אותו על גבי הלחם כמו במתכון, ואפשר להעשיר את הטעם ולהוסיף לתערובת העגבניות שום כתוש.

בזיליקום: את הבזיליקום אפשר להחליף בכל עשב תיבול אהוב אחר, כמו כוסברה, פטרוזיליה, נענע, אורגנו וכדומה.

להעשרת המנה: ניתן להוסיף בצל סגול, זיתי קלמטה או צ'ילי גרוס. 

הגשה: מומלץ להגיש בסמוך להכנת המנה, אחרת הלחם יהיה רטוב, ספוג נוזלים ולא מהנה לאכילה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות יחידות: 6
רמת קושי: קל
מתכון לברוסקטה עם עגבניות
רכיבים לברוסקטה:
לחם - 6 פרוסות
עגבניות - 2-3 עגבניות
שמן זית - 3 כפות
שן שום - 1 חצויה
מלח - ½ כפית
בזיליקום טרי - חופן עלים
גבינת פרמז'ן - 100 גרם
אופן הכנת הברוסקטה:
  1. מברישים את פרוסות הבגט בכפית שמן זית בעזרת מברשת, וצורבים על גבי מחבת פסים משני הצדדים, או אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ-10 דקות, עד להזהבה.
  2. מוציאים את פרוסות הבגט מהתנור, ומשפשפים אותן עם שן השום החצויה.
  3. חותכים לקוביות קטנות את העגבניות, ושמים בקערית.
  4. מוסיפים לקערית כפית שמן זית, חומץ בלסמי, מלח, פלפל שחור גרוס ומלח, ומערבבים.
  5. עורמים מעל כל פרוסת בגט קלוי כמות נדיבה של עגבניות מתובלות, מזלפים את שארית שמן הזית, מפזרים עלי בזיליקום וגבינת פרמז'ן (לא חובה) ומגישים מיד. preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף זיתי קלמטה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.