maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

דברים שרשתות המזון המהיר שומרות בסוד

אם זה היה תלוי בילדים שלנו, היינו אוכלים כל יום ברשתות המזון המהיר, והאמת היא שזה גם די נוח, עם השירות הזריז והמחירים הנמוכים. אך עם זאת, לא הכל מושלם בממלכת המזון המהיר. ברשימה הבאה תמצאו 19 דברים שהרשתות הגדולות לא היו רוצות שתדעו.

1. סימני הגריל שעל הבשר אינם אמיתיים. הקציצות הגיעו מסומנות כבר מהמפעל.

מזון מהיר

 

2. הדרך הבטוחה לקבל מנת צ'יפס חדשה, היא להזמין צ'יפס ללא מלח. בדרך כלל אתם מקבלים צ'יפס שחומם והומלח. הבקשה המיוחדת מאלצת את המקום להכין צ'יפס חדש ללא מלח.

מזון מהיר

 

3. הסלט לא באמת בריא. הסלטים מגיעים בדרך כלל עם מספיק רוטב כדי להשתוות בכמות הקלוריות שבהם להמבורגר קטן.

מזון מהיר

 

4. אחת הדרכים להעריך את רמת הנקיון במסעדה, היא לבחון את פתח מכונת הקרח. במקרים רבים יותר מהצפוי ניתן למצוא בפתח זה שאריות עובש.

מזון מהיר

 

5. המנות אותן רואים בתמונות אינן של אוכל אמיתי. כלומר, הן כן של מנות אמיתיות, אך צובעים אותן בצבעים רעילים ומחזקים אותן בסיבי פיברגלאס.

מזון מהיר

 

6. לפעמים קציצה נופלת על הרצפה. מקרים כאלה קורים גם אצלכם במטבח, אין מה לעשות...אבל מה לדעתכם קורה כשעובד במסעדת מזון מהיר מפיל משהו על הרצפה?

מזון מהיר

 

7. בכל ערב נזרקות כמויות עצומות של אוכל לפח הזבל. זה מה שקורה כשמייצרים אוכל בייצור המוני, ולא לפי הזמנה.

מזון מהיר

 

8. גם אם מדובר על סניפים שונים של אותה הרשת, רמת המזון תשתנה מסניף לסניף. אין סטנדרט אחיד, ואיכות המנות תלויה בעיקר בהנהלה של הסניף המסויים.

מזון מהיר

 

9. הטבחים אמורים ללבוש כפפות גומי בזמן הכנת האוכל. האמת היא שמעטים מהם טורחים ללבוש אותן.

מזון מהיר

 

10. פעמים רבות אתם רואים את אזור החנייה, הפחים או אפילו המסעדה מלאים באשפה. אתם יכולים לנחש איך נראים אזורים מוסתרים יותר, כמו המטבח למשל?

מזון מהיר

 

11. בשנת 1970 הוציאו האמריקאים 6 מיליארד דולר על מזון מהיר. השנה הם הוציאו קרוב ל-200 מיליארד.

מזון מהיר

 

12. המשקאות הקלים עשויים מסירופ מדולל פי 12. הסירופ המשמש להכנת המשקאות עולה אגורות ספורות בלבד ואילו את המחיר שאנו משלמים אתם יודעים לבד.

מזון מהיר

13. המזון המהיר מלא בסירופ תירס עשיר בפרוקטוז כיוון שזהו ממתיק זול במיוחד. סירופ התירס נמצא בכל המאכלים התעשייתיים שאנו צורכים, גם אלה שאינם מתוקים, בין השאר במשקאות קלים, מאפים, רטבים, לחמניות המבורגר ובצק פיצה. הדבר הנורא ביותר בסירופ התירס הוא שהוא גורם למוח שלנו לרצות עוד ועוד ממנו.

מזון מהיר

 

14. הסלט הטרי הוא כנראה לא טרי כלל. ברוב המקרים הסלט הוכן ימים מראש, ונח עד להגשה במקרר.

מזון מהיר

 

15. המבורגר אחד יכול להכיל בשר מכמה פרות שונות. למעשה, הוא יכול להכיל בשר המגיע אפילו מ-100 פרות.

מזון מהיר

 

16. ארוחת הילדים מלאה בסוכר. כדי לגרום לילדים לאהוב אותה יותר.

מזון מהיר

 

17. כריך חזה עוף נחשב למנה הבריאה ביותר. אך האמת היא שברוב המקרים הטבחים משתמשים בכמויות גדולות של מרגרינה כדי למנוע הידבקות של חזה העוף הקפוא לגריל. כמות כזו של מרגרינה לא יכולה להיות בריאה לאף אחד.

18. האם יש עוף בנגיסי העוף? נגיסי העוף מכילים עיסה מעובדת של חלקי עוף, ומי יודע מה עוד.

19. כלל האצבע להזמנת פיצה. כעיקרון, ככל שהפיצה עבה יותר, היא מכילה יותר שמן. תזונאים מאמינים כי בבצק הפיצות העבות יש אותה כמות שמן כמו בסופגניה.
 
מקור: איתי גטנר
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: