maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

אבטיח על הסכין


5 טיפים לבחירת האבטיח:

1. מוצק ומבריק - אבטיח צריך להיות מוצק ובעל גוון מבריק. אבטיח גמיש או בעל צבע דהוי (בדרך כלל זה הולך ביחד) מעיד על אחסון ממושך, מה שבדרך כלל פוגם באיכותו.

2. על העוקץ - בעבר הרחוק, קשרו את בשלותו של האבטיח בהתייבשות העוקץ. בזנים המקובלים כיום, עוקץ ירוק ורענן, מעיד על אבטיח טרי וכמובן שזה רצוי.

3. על הכתם - כתם אחד רצוי והכרחי, זהו הכתם שנוצר על הפרי באזור המגע שלו עם הקרקע. שני כתמים אינם רצויים מכיוון שהכתם הנוסף - הצהוב והדהוי לעומת הכתם הראשון - הלבן, מעיד על חשיפה רבה של הפרי לשמש. ככל שהכתם הנוסף והצהוב גדול, כך יש השפעה גדולה יותר על הירידה באיכות הפרי.

4. פרי רגולרי - פרי סימטרי ואחיד, עגול או אובלי מעיד בדרך בדרך כלל על התפתחות תקינה ובדרך כלל מבטיח שלא יופיעו חללים בתוך ציפת הפרי. הופעת חללים בציפת הפרי אופיינית לתחילת העונה בין מרץ לאפריל.

5. על האבטיח כ"כלי נגינה" - תמונת "המומחה" לבחירת אבטיחים המקיש על האבטיח ושומע את הצליל המתנגן, מוכרת לרבים מאיתנו. צליל עמום יחד עם הופעה כללית "חלשה" (פרי רך ודהוי) מעידים על פרי בשל מדי, בעל מרקם לא סימפטי וטעם ירוד. מאידך, צליל נקי והופעה יפה של פרי מוצק ומבריק מעידים על פרי איכותי.

כללים לחיתוך ושמירה על אבטיח:

1. מומלץ לשטוף את האבטיח לפני החיתוך.
2. את האבטיח יש לחתוך בסכין גדולה, יציבה וחדה.
3. אבטיח לרוב נאכל בחברותא. אם בכל זאת נותר ממנו, מומלץ לעטוף אותו בניילון נצמד ולאחסן במקרר, באזור הפחות קר.
4. את האבטיח ניתן לאחסן במקרר עד שבוע ימים.

 


שמשון עומר, ממ"ר דלועים
שירות ההדרכה, משרד החקלאות

מקור: שם טוב ברוכים
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: