header

מתכון לפאי טופו צמחוני

הפאי הזה יסתיר בתוכו את שלל קשת הטעמים של ירקות שיהפכו אותו לאחת המנות הצמחוניות הטעימות שהאורחים שלכם יטעמו בחייהם. המנה הזו מעט מאתגרת, אך היא שווה כל רגע של ההכנה ברגע שתטעמו אותה.

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לפאי טופו צמחוני
רכיבים לירקות הצלויים:
בטטה - 1 (בינונית, אפויה, קרה, קלופה וחתוכה לקוביות)
גזר - ½1 כוסות (חתוך לעיגולים)
בצל - 1 (סגול, בינוני, קצוץ)
שמן זית - 2 כפות
אורגנו - מעט (או טימין או רוזמרין - עלים טריים)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לטופו:
טופו - 2 כוסות (מוצק, מסונן וחתוך לקוביות)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - קורט
שמן זית - 1 טיפה
חומץ תפוחים - 2 כפיות
רכיבים לקרום:
קמח לבן - ½1 כוסות
אבקת אפייה - 1 כפית
בטטה - ⅓ כוס (מחית קרה)
זרעי דלעת - 2 כפיות (קלויים)
פלפל שחור - ½ כפית
מלח - ½ כפית
שמן זית - 1-2 כפות
מים - ½ כוס
חלב סויה - ½ כוס
רכיבים לבסיס הנוזלי:
חלב סויה - ¼1 כוסות
שמן זית - 1 כפית (לא חובה)
קמח - 3 כפות
עירית - קמצוץ (או תערובת עשבי תיבול)
אדממה - ¼-½ כוס
אופן הכנת הירקות הצלויים:
  1. הצעד הראשון הוא אופציונלי, אך יעזור לכם לחתוך את הבטטה לקוביות מבלי שהיא תימעך: אפו את הבטטה בתנור עד שהיא רכה, ואז הניחו אותה (עם הקליפה) במקרר. מומלץ לעשות זאת בלילה שלפני הכנת שאר המתכון.
  2. חממו תנור ל-200 מעלות.
  3. קצצו את הירקות שמיועדים לצלייה והניחו אותם על משטח אפייה יחד עם נייר אפייה.
  4. הוסיפו לירקות את העלים הירוקים, מזגו על הירקות מעט שמן זית ואפו עד שהם הופכים לרכים והבצלים מתקרמלים.
  5. בזמן שהירקות נצלים תוכלו להתחיל לעבוד על קוביות הטופו.
אופן הכנת הטופו:
  1. סננו את הטופו וייבשו אותו היטב עם מגבת נייר.
  2. חתכו את הטופו לקוביות קטנות וערבבו עם המצרכים לקוביות הטופו.
  3. הניחו את קוביות הטופו על תבנית אפייה עם נייר אפייה והכניסו לתנור על חום של 200 מעלות.
  4. אפו את הטופו כ-30 דקות, עד שהצדדים שלו מתחילים להשחים. כשהטופו מוכן הוציאו אותו והניחו בצד.
  5. כעת עבדו על הקרום של הפאי.
אופן הכנת הקרום:
  1. ערבבו יחדיו את כל המצרכים בקערה ואז לושו אותם על משטח מקומח עד שרוב הבטטה משולבת כמו שצריך עם הבצק. ניתן להוסיף עוד מים או קמח אם צריך.
  2. גלגלו את העיסה לכדור בצק והניחו בקערה.
  3. שפכו על הכדור מעט שמן זית והניחו את הקערה במקפיא למשך 20 דקות.
  4. כעת עבדו על הבסיס הנוזלי.
אופן הכנת הבסיס הנוזלי:
  1. הכניסו את חלב הסויה, השמן, התבלינים והקמח לסיר וחממו את הכל על אש נמוכה.
  2. ערבבו את הכול מבלי להפסיק כדי שלא יווצרו גושים. המשיכו לערבב עד שהתערובת הופכת לרוטב סמיך.
  3. תוכלו להגביר את האש לבינונית-גבוהה כדי להרתיח מעט את התערובת, אך הנמיכו אותה מיד לבינונית-נמוכה לפני שאתם מתחילים את השלב הבא.
  4. הוסיפו את האדממה לבסיס הנוזלי שיצרתם. אם אתם משתמשים באדממה קפוא, ניתן להכניס אותו לתערובת ישירות מההקפאה ולחמם יחד איתה.
  5. הכניסו לתערובת את קוביות הטופו ואת הירקות הצלויים, וערבבו את הכל היטב עד שכל המרכיבים מכוסים ברוטב.
  6. כעת הוציאו את הבטטה מהמקרר, קלפו אותה וחתכו אותה לקוביות גדולות, אותן תוסיפו לתוך התערובת.
  7. כעת הוציאו את הבצק מהמקפיא ושברו אותו ל-2 חתיכות של חצאי עיגולים – אחד לחלק העליון של הפאי ואחד לחלק התחתון.
  8. שטחו אחד מהם על משטח מקומח בעזרת מערוך.
  9. קחו תבנית לפאי ושמנו אותה מעט עם שמן זית אקסטרה וירג'ין
  10. שטחו את חתיכת הבצק בתחתית התבנית. צרו בה כמה חורים כדי שהמאפה יוכל לנשום.
  11. שפכו את כל התערובת שיצרתם לתוך התבנית
  12. לבסוף שטחו עם מערוך את החלק השני של הבצק והשתמשו בו כדי לכסות את התערובת.
  13. צרו 2 חתכים בצורת V במרכז כדי לתת לבצק לנשום.
  14. תוכלו למרוח מעט שמן זית אקסטרה וירג'ין על הבצק.
  15. אפו את הפאי בתנור למשך 30 דקות על חום של 190 מעלות.
  16. אחרי 30 דקות בדקו מה מצב הפאי. אם הקרום העליון מתחיל להשחיק והוא מעט קשה למגע, הפאי שלכם מוכן. כבו את התנור ותנו לפאי להתקרר על השיש למשך 30 דקות לפני ההגשה. preperation
מקור: קרן מיטלמן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.