ישנן אפשרויות רבות ומגוונות להכנת סלט טעים ומזין עם קינואה, כשאחת מהן יוצרת שילוב מיוחד ומעניין מאוד: סלט קינואה עם בטטה ותפוחים - מנה מרעננת שמומלץ להפיג באמצעותה את התיאבון. אם איחוד המוצרים הללו לא נשמע לכם כדבר שאמור לעבוד, לאחר שתטעמו את המנה, תתאהבו במרקם הנפלא שלה ולא תפסיקו לדבר עליה.
אופן הכנת הסלט קינואה:
-
חממו את התנור מראש על 200 מעלות.
-
בסיר גדול חממו כף אחת של שמן זית, הוסיפו את הקינואה על אש בינונית וערבבו במשך 2 דקות.
-
הוסיפו לסיר 3 כוסות מים, תבלו במלח והביאו לרתיחה. סגרו את מכסה הסיר ובשלו את הקינואה במשך 16 דקות.
-
לאחר מכן הסירו את הסיר מהאש ותנו לו לעמוד כ-10 דקות.
-
פרשו את הקינואה על תבנית אפייה והכניסו למקרר למשך 20 דקות, עד שתתקרר.
-
תבלו את הבטטות הקצוצות עם כף שמן זית והוסיפו מעט מלח ופלפל. הכניסו את הבטטות לתנור לכ-25 דקות, ערבבו פעם אחת וחכו עד שהן יתרככו ויקבלו צבע זהוב.
-
קחו קערה גדולה, בחשו 6 כפות של שמן זית יחד עם החומץ תפוחים, תבלו עם מעט מלח ופלפל.
-
הוסיפו את הקינואה המבושלת, את הבטטות האפויות, תפוחים, פטרוזיליה, בצל ואת הירק הנבחר, ערבבו היטב והגישו.
מקור: דניאל פ.