header

מתכון לסלט קינואה עם בטטה ותפוחים

ישנן אפשרויות רבות ומגוונות להכנת סלט טעים ומזין עם קינואה, כשאחת מהן יוצרת שילוב מיוחד ומעניין מאוד: סלט קינואה עם בטטה ותפוחים - מנה מרעננת שמומלץ להפיג באמצעותה את התיאבון. אם איחוד המוצרים הללו לא נשמע לכם כדבר שאמור לעבוד, לאחר שתטעמו את המנה, תתאהבו במרקם הנפלא שלה ולא תפסיקו לדבר עליה.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט קינואה עם בטטה ותפוחים
רכיבים לסלט קינואה:
שמן זית - ½ כוס
קינואה - ½1 כוסות
מלח - לפי הטעם
בטטה - 650 גר' (קצוץ גס)
פלפל שחור - לפי הטעם
חומץ תפוחים - ¼ כוס
תפוחי עץ - 2 (גדולים, חתוכים דק)
פטרוזיליה - ½ כוס (עלים קצוצים)
בצל - ½ (אדום, קצוץ דק)
עלי רוקט - 8 כוסות (ניתן להמיר בכל ירק עלי אחר)
אופן הכנת הסלט קינואה:
  1. חממו את התנור מראש על 200 מעלות.
  2. בסיר גדול חממו כף אחת של שמן זית, הוסיפו את הקינואה על אש בינונית וערבבו במשך 2 דקות.
  3. הוסיפו לסיר 3 כוסות מים, תבלו במלח והביאו לרתיחה. סגרו את מכסה הסיר ובשלו את הקינואה במשך 16 דקות.
  4. לאחר מכן הסירו את הסיר מהאש ותנו לו לעמוד כ-10 דקות.
  5. פרשו את הקינואה על תבנית אפייה והכניסו למקרר למשך 20 דקות, עד שתתקרר.
  6. תבלו את הבטטות הקצוצות עם כף שמן זית והוסיפו מעט מלח ופלפל. הכניסו את הבטטות לתנור לכ-25 דקות, ערבבו פעם אחת וחכו עד שהן יתרככו ויקבלו צבע זהוב. preperation
  7. קחו קערה גדולה, בחשו 6 כפות של שמן זית יחד עם החומץ תפוחים, תבלו עם מעט מלח ופלפל.
  8. הוסיפו את הקינואה המבושלת, את הבטטות האפויות, תפוחים, פטרוזיליה, בצל ואת הירק הנבחר, ערבבו היטב והגישו.
מקור: דניאל פ.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.