יין הוא רכיב נפלא בבישול שמרכך בשרים וחודר עמוק לתוכם. המרינדה הבאה מתאימה לחזה בקר, אך ניתן להשתמש בה גם עבור נתחי בשר בקר אחרים, במיוחד אלו שדורשים בישול ארוך.
אופן הכנת המרינדה:
-
ערבבו את כל רכיבי המרינדה והניחו אותם בכלי שטוח. השרו את הבשר במרינדה למשך 8 שעות והפכו אותו כל שעתיים.
-
הוציאו את הבשר מהמרינדה ובשלו אותה במשך 5 דקות לקבלת רוטב לזיגוג. הכינו את הבשר לפי טעמכם, והברישו אותו מדי פעם עם רוטב המרינדה. הגישו חם.