עלי גפן ממולאים היא מנה נפוצה במטבחים ים תיכוניים רבים, אך מזוהה יותר מכל עם המטבח היווני, שם היא נקראת "דולמאדקיה", והיא מוגשת לעיתים קרובות כנשנוש קל או כמנה ראשונה לפתיחתה של סעודה. בגרסה שאנו מביאים בפניכם עלי הגפן ממולאים בשר טלה או בקר, דבר שמשדרג אותם, מעניק להם טעם ייחודי ומאפשר להגישם כמנה ראשונה או כמנת ביניים ראויה בהחלט.
מקור תמונה:
Lesya Dolyk
רכיבים לעלי גפן ממולאים בבשר:
אופן הכנת העלי גפן ממולאים בבשר:
-
שמנו מחבת עם ⅓ כוס שמן זית וטגנו קלות את הבצל הלבן והירוק כ-5 דקות או עד שהם ייחלו להזהיב.
-
הוסיפו למחבת את בשר הכבש או הבקר, ערבבו עם הבצל והמשיכו בטיגון עד שהבשר מתחיל להשחים.
-
הוסיפו למחבת את האורז, המלח, השקדים הקצוצים, השמיר והפלפל, ומזגו פנימה ¾ כוס מים. כסו את המחבת ותנו לתערובת להתבשל על להבה קטנה כ-10 דקות עד שהמים נספגים.
-
הורידו המחבת מהכיריים, והעבירו את התערובת לקערה גדולה. הניחו לתערובת להתקרר כ-30 דקות טרם תתחילו למלות בה את עלי הגפן.
-
בזמן שהתערובת מתקררת, הפרידו את עלי הגפן אחד מהשני. שטפו אותם היטב במים קרים והניחו אותם לייבוש על מגבת נייר.
-
הניחו את העלים, כשצידם הבוהק כלפי מטה, על משטח ישר. טלו כמות של כף אחת מתערובת הבשר והניחו אותה במרכזו של העלה הראשון.
-
אחזו בצדיו הצרים של העלה, קפלו אותם אל מעל למילוי, גלגלו והדקו. אל תהדקו חזק מדי, האורז צריך מעט מרחב כדי להתנפח.
-
חיזרו על פעולות 7+6 לגבי כל העלים.
-
הכניסו את העלים הממולאים לתוך מחבת. מזגו עליהם את מיץ הלימון, 2 כפות שמן זית וכוס אחת של מים קרים. הניחו עליהם צלחת הפוכה בכדי שהגלגול לא ישתחרר.
-
הביאו את המחבת לרתיחה, הוציאו הצלחת וסגרו את המחבת במכסה. המשיכו בבישול על להבה קטנה עד שכל הנוזלים נספגים, כ-30 דקות לערך.
-
הורידו המחבת מהכיריים, תנו לעלים להתקרר מעט והגישו.