header

מתכון לעלי גפן ממולאים בשר

עלי גפן ממולאים היא מנה נפוצה במטבחים ים תיכוניים רבים, אך מזוהה יותר מכל עם המטבח היווני, שם היא נקראת "דולמאדקיה", והיא מוגשת לעיתים קרובות כנשנוש קל או כמנה ראשונה לפתיחתה של סעודה. בגרסה שאנו מביאים בפניכם עלי הגפן ממולאים בשר טלה או בקר, דבר שמשדרג אותם, מעניק להם טעם ייחודי ומאפשר להגישם כמנה ראשונה או כמנת ביניים ראויה בהחלט.

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעלי גפן ממולאים בשר מקור תמונה: Lesya Dolyk
רכיבים לעלי גפן ממולאים בבשר:
שמן זית - ⅓ כוס
בצל - ½ כוס (לבן, קצוץ)
בצל ירוק - ½ כוס (קצוץ )
בשר בקר - ½ קג' (טחון או בשר כבש טחון)
אורז - ½ כוס (מבושל)
שמן זית - 2 כפות (נוספות)
צנוברים - 2 כפות (או שקדים קצוצים)
שמיר - 1 כפית (מיובש)
מלח - ½ כפית
פלפל - מעט (⅛ כפית)
עלי גפן - 450 גר' (מיובשים)
מיץ לימון - 3 כפות (סחוט טרי)
אופן הכנת העלי גפן ממולאים בבשר:
  1. שמנו מחבת עם ⅓ כוס שמן זית וטגנו קלות את הבצל הלבן והירוק כ-5 דקות או עד שהם ייחלו להזהיב.
  2. הוסיפו למחבת את בשר הכבש או הבקר, ערבבו עם הבצל והמשיכו בטיגון עד שהבשר מתחיל להשחים.
  3. הוסיפו למחבת את האורז, המלח, השקדים הקצוצים, השמיר והפלפל, ומזגו פנימה ¾ כוס מים. כסו את המחבת ותנו לתערובת להתבשל על להבה קטנה כ-10 דקות עד שהמים נספגים.
  4. הורידו המחבת מהכיריים, והעבירו את התערובת לקערה גדולה. הניחו לתערובת להתקרר כ-30 דקות טרם תתחילו למלות בה את עלי הגפן.
  5. בזמן שהתערובת מתקררת, הפרידו את עלי הגפן אחד מהשני. שטפו אותם היטב במים קרים והניחו אותם לייבוש על מגבת נייר.
  6. הניחו את העלים, כשצידם הבוהק כלפי מטה, על משטח ישר. טלו כמות של כף אחת מתערובת הבשר והניחו אותה במרכזו של העלה הראשון.
  7. אחזו בצדיו הצרים של העלה, קפלו אותם אל מעל למילוי, גלגלו והדקו. אל תהדקו חזק מדי, האורז צריך מעט מרחב כדי להתנפח.
  8. חיזרו על פעולות 7+6 לגבי כל העלים.
  9. הכניסו את העלים הממולאים לתוך מחבת. מזגו עליהם את מיץ הלימון, 2 כפות שמן זית וכוס אחת של מים קרים. הניחו עליהם צלחת הפוכה בכדי שהגלגול לא ישתחרר.
  10. הביאו את המחבת לרתיחה, הוציאו הצלחת וסגרו את המחבת במכסה. המשיכו בבישול על להבה קטנה עד שכל הנוזלים נספגים, כ-30 דקות לערך.
  11. הורידו המחבת מהכיריים, תנו לעלים להתקרר מעט והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.