header

מתכון לטארט תותים עם קרם מסקרפונה-לימון

קרם לימון הוא מרכיב נפלא שאנחנו יכולים להכין בעצמנו ולהוסיף לקינוחים, אך קרם מסקרפונה-לימון הוא נפלא עוד יותר! עם תוספת נהדרת של נענע ותותים, הטארט הזה יהפוך להיות הקינוח האהוב החדש שלכם.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
מתכון לטארט תותים עם קרם מסקרפונה-לימון
רכיבים לטארט:
קמח לבן - ½1 כוסות
קמח שקדים - ½ כוס
מלח גס - 1 כפית
אבקת סוכר - 2 כפיות
חמאה - 120 גר' (לא מלוחה קרה, חתוכה לחתיכות של חצי ס"מ)
מים קרים - 1-2 כפות
רכיבים לקרם לימון:
חמאה - 120 גר' (לא מלוחה)
גרידת לימון - מ-2-3 לימונים
מיץ לימון - ½ כוס (סחוט טרי)
סוכר - ¾ כוס
ביצים - 2 (גדולות)
רכיבים לציפוי מסקרפונה:
שמנת מתוקה - ¾ כוס (להקצפה)
גבינת מסקרפונה - 220 גר' (בטמפרטורת החדר)
סוכר - 1 כף (גדושה)
קרם לימון - 1 כוס (שהכנתם מבעוד מועד)
תותים - 250 גר' (חתוכים)
פטל - 250 גר' (ניתן להשתמש בעוד תותים חתוכים במקום)
ריבת תותים - ¼ כוס
עלי נענע - מעט (לקישוט)
אופן הכנת הטארט:
  1. ערבבו את הקמח, קמח השקדים, המלח ואבקת הסוכר בקערה גדולה.
  2. הוסיפו לקערה את חתיכות החמאה ועבדו אותן בתוך הקמח.
  3. ערבבו חלמון ביצה עם כפית מים בקערה קטנה נפרדת, ולאחר מכן הוסיפו את התערובת לקערה הגדולה.
  4. המשיכו לעבד את הכל עם הידיים עד שהתערובת נדבקת לעצמה. אם צריך, הוסיפו עוד כף מים.
  5. העבירו את הבצק לתבנית אפייה עגולה בגודל 25 ס"מ. דקרו את התחתית עם מזלג והכניסו למקרר למשך כשעה.
  6. לאחר כשעה, חממו את התנור ל-190 מעלות ואפו את בצק הטארט במשך 12-15 דקות, או עד שהוא מקבל גוון זהוב. לבסוף תנו לו להתקרר לגמרי לפני שתוסיפו את ציפוי המסקרפונה.
אופן הכנת הקרם לימון:
  1. הכניסו את החמאה לסיר מתכת עם תחתית ודפנות עבות, והמיסו אותה על עצמת חום נמוכה. ברגע שהחמאה מומסת לחלוטין, כבו את הגז.
  2. העבירו את הסוכר לקערה בינונית עם גרידת הלימונים וערבבו אותם יחדיו. לאחר מכן הוסיפו להם את מיץ הלימון. preperation
  3. הפרידו את החלמון והחלבון שבביצים. שימו את החלמון בסיר עם החמאה שהמסתם (אחרי שהתקרר הסיר), ואת החלבון בתערובת הסוכר.
  4. טרפו יחדיו את החמאה והחלמון עד שהם משתלבים היטב. לאחר מכן ערבבו היטב את התערובת שבקערה, וכשהיא אחידה העבירו אותה לסיר וערבבו את הכל יחדיו.
  5. ערבבו את כל המרכיבים יחדיו בזמן שהסיר מתחמם על אש נמוכה, וגרדו את התערובת מהצדדים כדי שלא תישרף. אם יש לכם מד חום לבישול, ערבבו את התערובת עד שהיא מגיעה ל-75 מעלות. אם אין לכם, המשיכו לערבב עד שמתקבל מרקם סמיך מספיק שניתן להרים עם מצקת. היזהרו שלא לבשל אותה יותר מדי.
  6. כשסיימתם, כבו את להבת האש והעבירו את הקרם שהכנתם לצנצנת. preperation
  7. כנראה שיישארו בקרם כמה חתיכות של גרידת לימון. אם אתם רוצים קרם חלק לגמרי תוכלו לסנן אותו. את הצנצנת יש לשמור במקרר עד לשבועיים.
אופן הכנת הציפוי מסקרפונה:
  1. הקציפו בקערה את השמנת עם מיקסר ידני או חשמלי, הוסיפו לה גבינת מסקרפונה ואבקת סוכר והמשיכו עד שמתקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן העבירו לקערה כוס מקרם הלימון שהכנתם.
  2. חממו את ריבת התותים עד שהיא נעשית נוזלית והעבירו אותה לקערה נפרדת יחד עם התותים.
  3. מרחו את הציפוי על קרום הטארט ולבסוף הניחו מעל את התותים. קשטו עם מעט עלי נענע והטארט שלכם מוכן! preperation
מקור: צביה ח.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.