קרם לימון הוא מרכיב נפלא שאנחנו יכולים להכין בעצמנו ולהוסיף לקינוחים, אך קרם מסקרפונה-לימון הוא נפלא עוד יותר! עם תוספת נהדרת של נענע ותותים, הטארט הזה יהפוך להיות הקינוח האהוב החדש שלכם.
אופן הכנת הטארט:
-
ערבבו את הקמח, קמח השקדים, המלח ואבקת הסוכר בקערה גדולה.
-
הוסיפו לקערה את חתיכות החמאה ועבדו אותן בתוך הקמח.
-
ערבבו חלמון ביצה עם כפית מים בקערה קטנה נפרדת, ולאחר מכן הוסיפו את התערובת לקערה הגדולה.
-
המשיכו לעבד את הכל עם הידיים עד שהתערובת נדבקת לעצמה. אם צריך, הוסיפו עוד כף מים.
-
העבירו את הבצק לתבנית אפייה עגולה בגודל 25 ס"מ. דקרו את התחתית עם מזלג והכניסו למקרר למשך כשעה.
-
לאחר כשעה, חממו את התנור ל-190 מעלות ואפו את בצק הטארט במשך 12-15 דקות, או עד שהוא מקבל גוון זהוב. לבסוף תנו לו להתקרר לגמרי לפני שתוסיפו את ציפוי המסקרפונה.
אופן הכנת הקרם לימון:
-
הכניסו את החמאה לסיר מתכת עם תחתית ודפנות עבות, והמיסו אותה על עצמת חום נמוכה. ברגע שהחמאה מומסת לחלוטין, כבו את הגז.
-
העבירו את הסוכר לקערה בינונית עם גרידת הלימונים וערבבו אותם יחדיו. לאחר מכן הוסיפו להם את מיץ הלימון.
-
הפרידו את החלמון והחלבון שבביצים. שימו את החלמון בסיר עם החמאה שהמסתם (אחרי שהתקרר הסיר), ואת החלבון בתערובת הסוכר.
-
טרפו יחדיו את החמאה והחלמון עד שהם משתלבים היטב. לאחר מכן ערבבו היטב את התערובת שבקערה, וכשהיא אחידה העבירו אותה לסיר וערבבו את הכל יחדיו.
-
ערבבו את כל המרכיבים יחדיו בזמן שהסיר מתחמם על אש נמוכה, וגרדו את התערובת מהצדדים כדי שלא תישרף. אם יש לכם מד חום לבישול, ערבבו את התערובת עד שהיא מגיעה ל-75 מעלות. אם אין לכם, המשיכו לערבב עד שמתקבל מרקם סמיך מספיק שניתן להרים עם מצקת. היזהרו שלא לבשל אותה יותר מדי.
-
כשסיימתם, כבו את להבת האש והעבירו את הקרם שהכנתם לצנצנת.
-
כנראה שיישארו בקרם כמה חתיכות של גרידת לימון. אם אתם רוצים קרם חלק לגמרי תוכלו לסנן אותו. את הצנצנת יש לשמור במקרר עד לשבועיים.
אופן הכנת הציפוי מסקרפונה:
-
הקציפו בקערה את השמנת עם מיקסר ידני או חשמלי, הוסיפו לה גבינת מסקרפונה ואבקת סוכר והמשיכו עד שמתקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן העבירו לקערה כוס מקרם הלימון שהכנתם.
-
חממו את ריבת התותים עד שהיא נעשית נוזלית והעבירו אותה לקערה נפרדת יחד עם התותים.
-
מרחו את הציפוי על קרום הטארט ולבסוף הניחו מעל את התותים. קשטו עם מעט עלי נענע והטארט שלכם מוכן!
מקור: צביה ח.