כדורי הטראפלס הם ללא ספק אחד הקינוחים האהובים ביותר על משפחתי, והדבר הטוב ביותר בהם זה שתהליך הכנתם הינו פשוט ומהנה.
אופן הכנת הטראפלס:
-
רפדו תבנית אפייה בינונית בנייר אפייה (השתמשו בתבנית שתוכל להיכנס לאחר מכן למקפיא)
-
הכניסו אל תוך קערה בינונית חמאה, סוכר חום, סוכר לבן וערבלו באמצעות מערבל חשמלי. לאחר מכן הוסיפו חלב ותמצית וניל וערבלו היטב. כעת, הוסיפו קמח, אבקת קקאו ומלח וערבבו היטב באמצעות מרית עד לקבלת תערובת אחידה. לבסוף הוסיפו שוקולד צ'יפס וערבבו עם מרית עד שכל הרכיבים יתמזגו.
-
הניחו 2 כפיות מן התערובת בידיכם, צרו כדור בקוטר של 2.5 ס"מ לערך, והניחו אותו על תבנית האפייה. המשיכו לבצע את הפעולה הזו עד שנגמרת התערובת.
-
הכניסו את תבנית עיגולי הבצק אל תוך המקפיא למשך 15 דקות לפחות.
אופן הכנת הציפוי:
-
רפדו תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה.
-
הכניסו את נטיפי השוקולד לתוך קערה שעמידה במיקרוגל, חממו אותה במשך 15 שניות, ערבבו היטב והחזירו את הקערה למיקרוגל למשך 15 שניות נוספות. ערבבו שנית, ובמידה שנטיפי השוקולד לא נמסו לחלוטין הכניסו לעוד מספר שניות במיקרוגל.
-
הוסיפו לקערת השוקולד המומס ½ כפית שמן צמחי, וערבבו היטב.
-
הוציאו את כדורי הבצק מהמקפיא, הניחו כל כדור בתורו על מזלג וטבלו אותו בתערובת השוקולד, עד שיהיה ספוג בו.
-
העבירו את הכדור באמצעות המזלג אל תבנית האפייה. תוכלו לקשט את הכדורים עם סוכריות צבעוניים או כל דבר אחר בו תחפצו.
-
הכניסו את כדורי הטראפלס אל תוך המקרר, מומלץ להשאיר אותם שם למשך לילה ולהגיש כשהם קרים וטעימים. אם תזכו ליהנות מכמה כדורים שלא נאכלו, תוכלו ליהנות מהם במשך שבוע שלם אם תשמרו אותם במקרר.
מקור: ליאת.מ