המתכון הזה יאפשר לכם להכין סלט צמחוני וגדוש בחלבון. בנוסף, כיוון שהקינואה היא ללא גלוטן, מדובר ברעיון שמתאים לכל מי שסובל ממחלת צליאק או מאי סבילות לגלוטן.
אופן הכנת הסלט קינואה:
-
ערבבו יחד את כל הרכיבים המיועדים לרוטב: שמן הזית, חומץ, אורגנו, מלח, פלפל וחרדל דיז'ון עד לקבל תערובת אחידה והניחו בצנצנת.
-
קצצו את כל הירקות, והניחו אותם בשכבות על גבי הרוטב. זכרו להניח קודם כל את הירקות הקשים יותר (פלפל, מלפפון) ולאחר מכן את הרכים.
-
ערבבו את הקינואה יחד עם גבינת הפטה והזיתים, והניחו אותם יחד בשכבה אחת.
-
כסו את הצנצנת עם שכבה עליונה של חסה.
טיפ השף:
ניתן לאחסן את הסלט המוכן במקרר במשך 3-4 ימים.
ניתן להמיר את הקינואה בכוסמת, אורז או לשלב בין הרכיבים השונים הללו.
מקור: נירית ב.