header

מתכון לסלט קינואה בצנצנת

המתכון הזה יאפשר לכם להכין סלט צמחוני וגדוש בחלבון. בנוסף, כיוון שהקינואה היא ללא גלוטן, מדובר ברעיון שמתאים לכל מי שסובל ממחלת צליאק או מאי סבילות לגלוטן.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 1
רמת קושי: קל
מתכון לסלט קינואה בצנצנת
רכיבים לסלט קינואה:
קינואה - ¼ כוס (מבושלת)
פטרוזיליה - ¼ כף (או כל תערובת עשבי תיבול טריים קצוצים לבחירתכם)
בצל אדום - ⅛ כוס (קצוץ)
שמן זית - 1 כף
אורגנו - ¼ כפית
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
חרדל דיז'ון - ¼ כפית
עגבניות שרי - ¼ כוס
מלפפון - 1 (בינוני)
פלפל צהוב - ½ פלפל
זיתי קלמטה - ¼ כוס
גבינת פטה - ¼ כוס
חסה - ¼ חבילה
אופן הכנת הסלט קינואה:
  1. ערבבו יחד את כל הרכיבים המיועדים לרוטב: שמן הזית, חומץ, אורגנו, מלח, פלפל וחרדל דיז'ון עד לקבל תערובת אחידה והניחו בצנצנת.
  2. קצצו את כל הירקות, והניחו אותם בשכבות על גבי הרוטב. זכרו להניח קודם כל את הירקות הקשים יותר (פלפל, מלפפון) ולאחר מכן את הרכים.
  3. ערבבו את הקינואה יחד עם גבינת הפטה והזיתים, והניחו אותם יחד בשכבה אחת.
  4. כסו את הצנצנת עם שכבה עליונה של חסה.
טיפ השף:
ניתן לאחסן את הסלט המוכן במקרר במשך 3-4 ימים.
ניתן להמיר את הקינואה בכוסמת, אורז או לשלב בין הרכיבים השונים הללו.
מקור: נירית ב.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.