הקונסומה נחשב למלך של צירי המרק בזכות הצלילות שלו וטעמיו העשירים שהופכים כל מנה לטעימה בצורה בלתי רגילה. הקונסומה, שמכינים עם ציר מוכן, הופך לצלול בזכות טריק קטן שבו מכניסים לסיר חלבוני ביצה שסופחים שומנים והופכים את המרק לצלול ובעל טעמים נפלאים. שפים רבים משתמשים בו להכנת מנות דגל מיוחדות, וכעת גם אתם תלמדו כיצד להכין את הציר הנפלא הזה.
מקור תמונה:
T.Tseng
אופן הכנת הקונסומה עוף:
-
הכניסו עוף, חלבוני ביצה, גזר וסלרי לסיר בינוני, וערבבו עד שהרכיבים יתאחדו. הוסיפו לסיר 2 כוסות ציר עוף וערבבו היטב.
-
הוסיפו לסיר את יתרת ציר העוף והניחו אותו על להבה בינונית-גבוהה. בשלו וערבבו לעתים עד שהתערובת מגיעה לרתיחה ונוצרת שכבה מוצקה על חלקה העליון. בשלו במשך 45 דקות בלי לערבב.
מקור תמונה:
Boris Wong
-
הסירו את הסיר מהאש וסננו את הקונסומה דרך מסננת דקה במיוחד (עדיפות לבד חיתולים - בד טטרה). אפשרו לו לצאת באופן טבעי מהמסננת בלי ללחוץ עליו עם כלי מטבח.
טיפ השף:
חכו עד שהקונסומה יהיה חמים ולא חם, הכניסו למקרר/מקפיא והשתמשו בו בעת הצורך.