רוב הדגים ובעיקר הסלמון, רוויים בוויטמין B6 אשר נחוץ עבור ייצור מלטונין במוח, אותו ההורמון שמוכר כ"הורמון החושך" וגורם לתחושת נמנום, כך שמנה זו תסייע לכם להירדם בקלות רבה יותר.
רכיבים לסלמון צרוב וברוקולי:
אופן הכנת הסלמון צרוב וברוקולי:
-
תבלו את הסלמון ב-½ כף רוזמרין קצוץ וב-½ כפית מלח כחצי שעה לפחות לפני שאתם מתחילים לבשל. לאחר מכן, חתכו את פרחי הברוקולי יחד עם גבעולים (להשאיר כ-5 ס"מ מהאורך של הגבעול), כשיש להסיר את השכבה החיצונית הקשה של הגבעול עם קולפן ירקות. לבסוף, חתכו את פרחי הברוקולי והגבעולים שנותרו לאורכם.
-
הניחו סיר רחב וגדול על להבה בינונית, הוסיפו כף שמן ותנו לו להתחמם. לאחר מכן הוסיפו את הבצל וטגנו אותו תוך כדי בחישה, עד שיקבל גוון שקוף, 4-3 דקות לערך. כעת, הוסיפו צימוקים, צנוברים ואת הרוזמרין שנותר, וערבבו היטב כך שיספגו את השמן. יש להמשיך לבשל תוך כדי בחישה, עד שהצנוברים יתחילו להזהיב ויפיצו ריח, 5-3 דקות לערך. הוסיפו ברוקולי, תבלו ב-½ כפית המלח שנותרה וערבבו היטב כך שיתמזגו יחד עם שאר המרכיבים.
-
הוסיפו מים והביאו את הסיר לרתיחה. לאחר מכן, הנמיכו את הלהבה והמשיכו לבשל תוך ערבוב מדי פעם, עד שהמים כמעט ויתאדו, 10-8 דקות לערך, ולאחר מכן הסירו את הסיר מהאש.
-
בזמן שאתם ממתינים לאידוי המים, חממו את מחצית כפית השמן שנותרה במחבת גדולה, המונחת על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו את הדג, ובשלו אותו עד לקבלת גוון זהוב, 5-2 דקות לערך. כעת, הפכו את הסלמון, הסירו את המחבת מהאש והשאירו את הסלמון במחבת למשך 5-3 דקות נוספות.
-
כל שנותר לכם לעשות זה לסדר את תערובת הברוקולי על צלחות הגשה, לשים את דגי הסלמון ולצקת את כל הנוזלים שנותרו במחבת על הסלמון.
מקור: רוחמה.ע