דג הטונה בהחלט נמצא במקום מכובד ברשימת הדגים האהובים ביותר, ורבים נהנים מהגרסה המשומרת שלו להכנת סלטים וכריכים. זכות המתכון הבא תוכלו להכין בעזרת שימורי טונה מנה מיוחדת שתשביע אתכם ואת בני משפחתכם לזמן רב!
מקור תמונה:
Elizabeth
אופן הכנת הפשטידת טונה:
-
חממו את התנור ל-200 מעלות ושמנו תבנית בינונית בעזרת 1 כף חמאה מומסת.
-
הרתיחו מים בסיר גדול, המליחו אותם, הוסיפו את אטריות הביצים ובשלו כ-10 דקות או עד שהן כמעט מוכנות (אל דנטה).
מקור תמונה:
Ben Loomis
-
על מחבת גדולה ומעל להבה נמוכה-בינונית חממו 1 כף חמאה מומסת והוסיפו לה בצל, סלרי ושום, טגנו במשך 5 דקות עד שכל הירקות יתרככו.
-
הגבירו את הלהבה לבינונית-נמוכה והוסיפו למחבת את פרוסות הפטריות. טגנו במשך כ-5 דקות או עד שמרבית הנוזלים של הירקות יתאדו.
-
בסיר בינוני, המיסו 50 גרם חמאה, הוסיפו את הקמח וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה.
-
הוסיפו לסיר עם החמאה והקמח בהדרגה את החלב ובשלו הכל יחד במשך 5 דקות עד שהתערובת תסמיך מעט. לאחר מכן הוסיפו לסיר את הטונה, האפונים, תערובת הפטריות ואת האטריות המבושלות.
-
העבירו את התערובת לתבנית המשומנת ובסיר נפרד המיסו את החמאה. הוסיפו לסיר את פירורי הלחם, ערבבו ופזרו את התערובת מעל התבנית עם התערובת.
-
פזרו את גבינת הצ'דר/צהובה מעל התערובת, הכניסו לתנור למשך 25 דקות או עד שהגבינה תשחים והגישו חם.
מקור: דוד כהן