header

מתכון לסלט מ-5 סוגי שעועית ברוטב פפריקה מעושנת

המתכון הפשוט הבא מציע לכם ליהנות ממגוון סוגי שעועית אהובים, שיהפכו כל טעימה ונגיסה לחוויה נפלאה. 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
מתכון לסלט מ-5 סוגי שעועית ברוטב פפריקה מעושנת מקור תמונה: epicurious
רכיבים לסלט שעועית:
שיני שום - 2 (קצוצות דק)
גרידת לימון - 1 כפית (מגוררת)
מיץ לימון - ¼ כוס
חרדל - 1 כפית
פפריקה חריפה - מעט (⅛ כפית)
מלח גס - 1 כפית + עוד קצת לתיבול
שעועית אדומה - 400 גר' (מבושלת, סחוטה ושטופה, אפשר גם מקופסת שימורים)
שעועית מנומרת - 400 גר' (מבושלת, סחוטה ושטופה, אפשר גם מקופסת שימורים)
שעועית לבנה - 400 גר' (מבושלת, סחוטה ושטופה, אפשר גם מקופסת שימורים)
שעועית ירוקה - 220 גר' (חצויה לשניים)
שעועית צהובה - 220 גר' (חצויה לשניים)
סלרי - 3 (גבעולים חתוכים לחתיכות דקות)
עלי פטרוזיליה - 1 כוס (קצוצים)
שקדים - ½ כוס (קצוצים דק)
אופן הכנת הסלט שעועית:
  1. הכניסו לקערה גדולה שום, גרידת לימון, 2 כפות מיץ לימון, שמן, חרדל, פפריקה חריפה ומעושנת ו-½ כפית מלח גס וערבבו היטב. לאחר מכן, הוסיפו שעועית אדומה, שעועית מנומרת ושעועית לבנה, ערבבו היטב והניחו בצד.
  2. הניחו סיר גדול עם מים על להבה בינונית-גבוהה, המליחו מעט את המים, בשלו את השעועית הירוקה והצהובה וערבבו מדי פעם. יש לבשלם במשך 3 דקות לערך, ולאחר מכן להשרות אותם בקערה גדולה של מי קרח, ולסנן אותם (בישול לבן). preperation מקור תמונה: schoolofeatinggood
  3. הכניסו לקערה גדולה אחרת את 2 כפות השמן שנותרו, מיץ לימון ו-½ כפית מלח וערבבו היטב. לאחר מכן, הוסיפו את השעועית הירוקה והצהובה, רצועות הסלרי, הפטרוזיליה והשקדים וערבבו היטב.
  4. העבירו את תערובת השעועית מקופסאות השימורים לקערת הגשה, פזרו את תערובת השעועית הירוקה והצהובה על גבי התערובת שבקערת ההגשה והגישו.
מקור: שרה.י
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.