header

מתכון לעוגיות "בלונדי" רכות וטבעוניות

גם אם אתם מסוג האנשים שתמיד מעדיפים עוגיות פריכות - אנחנו בטוחים שלא תצליחו להתעלם מעוגיות ה"בלונדי" הרכות שלנו, שימיסו את ליבכם עם מרקמם הנימוח. גלו את המתכון הנהדר לתענוג הטבעוני הזה, שאפשר להכין גם ללא גלוטן ויספק לכם מנה של מתיקות ועושר טעמים נפלא.
זמן הכנה: 5 דקות
כמות יחידות: 16
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות "בלונדי" רכות וטבעוניות מקור תמונה: thebigmansworld.com
רכיבים לעוגיות "בלונדי" רכות וטבעוניות:
קמח - 1 כוס (ניתן להמיר לקמח ללא גלוטן לבחירתכם)
סודה לשתייה - ½ כפית
מלח - ¼ כפית
תחליף חמאה טבעונית - 6 כפות (ניתן מרגרינה)
סוכר לבן - ¼ כוס
סוכר חום - 6 כפות
דבשה - 1 כף (להוספת מרקם דביק ועשיר, מומלץ אך לא חובה)
תמצית וניל - 1 כפית
שוקולד צ'יפס - ½1 כוסות (חלב, לבן, מריר או אחר לבחירה)
מים - 3 כפות
אופן הכנת עוגיות "בלונדי" רכות וטבעוניות:
  1. ערבבו בקערה קטנה 1 כף זרעי פשתן עם 3 כפות מים להכנת ״ביצת פשתן״. הניחו לזה לשבת במשך 10 דקות, עד לקבלת מרקם ג'לי.
  2. חממו מראש תנור ל-180 מעלות ורפדו תבנית אפייה מרובעת בגודל 20x20 עם נייר אפייה.
  3. לקערת ערבוב גדולה הכניסו קמח, סודה לשתייה ומלח וערבבו היטב. הניחו בצד.
  4. בקערה נוספת שימו את התחליף חמאה והסוכר (הלבן והחום) וערבלו באמצעות מיקסר ידני עד לקבלת מרקם אחיד.
  5. הוסיפו את החמאה המסוכרת אל קערת הערבוב הגדולה, ואז צרפו גם תמצית וניל, דבשה וביצת פשתן וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד.
  6. הוסיפו אל התערובת את השוקולד צ'יפס וערבבו עד להשתלבות, אך שמרו קצת בצד לקישוט.
  7. העבירו את בצק העוגיות אל התבנית, קשטו מעל עם מעט שוקולד צ'יפס והכניסו לאפייה של 15-17 דקות, עד להשחמת הפינות - אל תאפו מעבר לזמן זה!
  8. הוציאו מהתנור את התבנית והניחו לה להתקרר לחלוטין לפני ההגשה - חתכו לריבועים והתענגו בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.